Felipe Juan Froilán de Todos los Santos y Todas las Broncas. El fill de la infanta Elena ha fotut el camp d'Espanya degut als seus escàndols interminables relacionats amb la nit, la gresca i la violència. El jove de 24 anys és a Abu Dhabi fent companyia a l'avi Joan Carles, qui espera des de fa 2 anys i mig que escampi la tempesta que ha acabat amb la seva reputació. La parella, carn i ungla, és el paradigma del declivi dels Borbons: una Casa Reial que és un imant de problemes i de vergonya aliena. 

En Pipe deixa un reguitzell de situacions impròpies d'un membre de la reialesa, si més no sobre el paper i fent l'innocent exercici de prendre la monarquia com a un referent moral. El més greu, la seva implicació en una baralla amb armes blanques a la sortida d'un local de copes. Un amic del nostre protagonista va acabar ferit, els escortes de Froilán (pagats pels españolitos) van haver d'actuar i la policia ha de resoldre si el jove va cometre un delicte de "riña tumultuaria", castigat amb penes de presó. Però vaja, que també la va fer grossa a d'altres locals. Amics, amics, pocs en fa. I per acabar de coronar-se, va ser present mentre la germana Victoria Federica estavellava un vehicle a altes hores de la matinada. Incorregible.

Froilán y Victoria Federica GTRES
Froilán i Victoria Federica / GTRES

L'enèsim conflicte de Froilán, en un after durant la nit de Cap d'Any i contra un VIP de Telecinco

L'esperança de la família del susdit és que els Emirats Àrabs relaxin el tarannà volàtil i explosiu d'en Froilán, massa accelerat i més sobrat que mai. La mare Elena ha vestit el trasllat forçós com a una incorporació al mercat laboral, cercant les oportunitats que no troba a Espanya (ves a saber per què) i provocant un miracle digne de Lorda: que maduri. De moment li queda molt de camí per recórrer, ja que tot i haver fotut el camp, les porqueries que tenia amagades sota la catifa de la impunitat segueixen sorgint com bolets. Ara ens acabem d'assabentar d'un nou conflicte entre copes, poca llum i música a tot drap. Una picabaralla en un after a les 8 del matí per Cap d'Any, i en el que va topar amb un famós de Telecinco.

Rafa Mora Telecinco
Rafa Mora / Telecinco

Rafa Mora ofereix una versió edulcorada de la seva topada amb Froilán

L'altre protagonista de la història és ben conegut: Rafa Mora. El valencià, un dels tertulians més odiats de 'Sálvame' si atenem a les opinions dels espectadors, va començar 2023 en un tuguri de la capital d'Espanya. Allà també hi havia Froilán, qui va anar a demanar-lo explicacions per un conflicte personal. Marichalar li va recriminar que l'havia enregistrat amb el seu mòbil durant una festa en una discoteca a Eivissa. Sí, sempre de festa, mai en una biblioteca. Mora havia intentat tapar la topada, però ha acabat sortint i ha explicat la seva versió de la història: "Un colega en común me comentó que Froilán estaba disgustado. Le digo a mi amigo que me da mucha rabia, me dolió en el alma porque tengo muchos amigos conocidos”. El col·lega parla amb Froilán i "se acerca donde estoy yo, había que dar dos pasos". Li va dir que l'acusació era mentida, cosa que el nebot de Felip no es volia creure: "Me puso un poco en tela de juicio, si es cierto que se acercan sus amigos, podía parecer que se había formado una tangana, pero no pasó nada”. Al final, tan amics, diu en Rafa, que no vol problemes amb els poderosos: "Le dije que siempre ha sido un niño que le ha caído en gracia. Me hizo ilusión poder aclararlo, me cambió la imagen que tenía de él”. Aquesta pel·lícula dista molt de la que van explicar els testimonis, però entre bombers, ja se sap. 

froilan GTRES
Froilán / GTRES
rafa mora instagram
Rafa Mora / Instagram

Rafa Mora i Froilán, el que faltava per acabar d'adobar-ho. Abu Dhabi li vindrà molt bé.