TV3 engega motors el proper dilluns 4 de setembre amb tota la programació a punt. El primer canvi el va revelar en exclusiva EN Blau el 26 de maig, pocs minuts després de prendre's la decisió: Helena Garcia Melero deixava les tardes i passava als migdies, en el lloc de Planta baixa que passava a la tarda. Un canvi que es justifica per l'alt cost del programa de Ricard Ustrell, que té poca audiència potencial a les 11 del matí a casa. A les tardes hi ha més gent mirant la tele i s'entén millor la inversió de mitjans, ara amb Agnès Marquès. Decisió lògica. Melero ja havia de presentar els migdies quan es va acomiadar per burofax a Núria Roca, que va fer un efímer programa anomenat A tota pantalla que va fracassar. Però Melero va acabar a la tarda perquè van cancel·lar també Tarda oberta de Vador Lladó i Ruth Jiménez. Roda el món i torna al born. La Melero als migdies.

Melero TV3 - Sergi Alcazar
Melero TV3 - Sergi Alcazar

Després de l'intent, fallit, de Tot es mou estiu, que demostra que a l'agost els espectadors no confien en els programes en directe a TV3 i ja els va bé Telenotícies i enllaunats, alguns dels reporters podrien quedar-se al programa mare. Ja hi ha una baixa anunciada a Tot es mou i és sensible, la de Laia Ferrer. La reportera, presentadora de la secció Com si fos ahir sobre el culebrot, abandona per voluntat pròpia el programa. I ho fa per un somni de molts al Departament d'Esports, d'on ella ve: passar a fer els Esports a un Informatiu.

laia ferrer 1

Laia Ferrer Instagram

laia ferrer 2
Laia Ferrer Instagram

 

Ara els dos TN els condueixen dones, Marta Bosch i Maria Fernández Vidal. I Laia Ferrer aspira a ser-ne la successora. De moment ha fet el primer pas, segons ha pogut saber en exclusiva EN Blau, Laia Ferrer presentarà els Esports al canal 3/24, concretament a la franja del matí. Haurà de llevar-se d'hora per explicar les gestes esportives als fidels seguidors del canal de notícies. Serà  a partir del 4 de setembre. Ara només falta trobar-li un presentador masculí. Podria ser un excompany seu a la productora de Josep Cuní, Marc Texidó, que ha passat amb molt bona impressió del Departament de Societat al 3/24. Un altre candidat és Pere Bosch, també ex d'Esports i ex de Els matins.

Marc Teixidó Instagram
Marc Texidó Instagram
Pere Bosch TV3
Pere Bosch TV3

Hi ha un vell estigma a la TV: les cares que fan entreteniment no poden passar a fer informatius per un suposat problema de credibilitat, El primer que ho va dir va ser Miquel Calçada. El cèlebre Mikimoto somiava fer el Telenotícies i mai no va poder complir-lo. El camí invers sí que es tolera. Espartac Peran o Xavi Coral van migrar dels TN al programa de tardes d'entreteniment Divendres. O Raquel Sans a fer El paisatge favorit de Catalunya. O la mateixa Helena Garcia Melero d'informatius a Tot es mou. Laia Ferrer no serà la primera cara de Tot es mou que va al 3/24. Hi ha un precedent.

L'altra presentadora del Tot es mou ara al 3/24

La redactora Sheila Allen va passar a presentar la roda del 3/24. Sheila Allen ha fet un canvi de look: Es talla els cabells llargs per ser més look "telenotícies". Segons fonts de TV3, la redactora feia temps que demanava el canvi. I quan hi va haver la vacant temporal al 3/24 la va agafar al vol. Moltes cares de TV3 ambicionen més hores d'antena encara que sigui fent la roda del minoritari 3/24. Molta més gent la veia al programa de Melero fent el videowall. Però no era prou.

sheila allen tv3 tem

Sheila Allen a Tot es mou, TV3

sheila allen 324 TV3

Sheila Allen al 3/24, TV3

SHEILA ALLEN TV3

 Allen de vermell 3/24

El camí cap al 3/24 és fàcil. L'ocupen cares històriques de la cadena com Bàrbara Arqué o en algun moment cares de 8tv com Pol Marsà. I ara també cares de l'entreteniment diari. Ara a can 3/24 guanyaran telegènia amb Laia Ferrer. Els fa falta.