A poques setmanes d'acabar la temporada de ràdio i amb les notes ja lliurades (audiències de l'EGM), la continuïtat dels programes la temporada 2019-2020 depèn només dels despatxos. Quins espais seran cancel·lats? N'hi ha un, líder de la seva franja, que sap que està fulminat. Com va avançar en exclusiva En Blau, La segona hora, l'espai d'humor de RAC1 produït per Toni Soler i presentat per Quim Morales, no seguirà. A la seva hora, de 13 a 14 hores, s'emetrà un concurs presentat per una locutora. L'absència de veus femenines principals a la ràdio més escoltada del país així ho aconsella. L'equip de Minoria absoluta , Quim Morales i Xavier Pérez Esquerdo amb el seu excol·laborador Jair Domínguez, es llepa les ferides amb una provocadora fotografia. A les portes de Catalunya Ràdio:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pim-pam-pum

A post shared by Xavier Pérez Esquerdo (@perezesquerdo) on

Jair fa el gest de vacil·lar algú amb dos dits fent un forat i Esquerdo escriu pim-pam-pum. Com tres trets disparats d'una vorera a l'altra de la plaça de Francesc Macià, que separa les dues emissores de la zona alta de la Diagonal de Barcelona. La foto té tota la intenció. La segona hora segueix encara unes setmanes en antena de RAC1 i els seus presentadors publiquen una imatge a la porta de la competència. Amb quina intenció? Una evident: jugar. Una intuïda: tenen diverses ofertes per seguir fent ràdio. Cosa lògic ja que els fan fora sent els número 1 d'audiència. Una raresa i alhora un oportunitat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Quim Morales Prat (@quimkong) on

Com va anunciar En Blau, sobre la taula del Grup Godó hi ha l'opció que el mateix equip de Quim Morales faci el matinal de RAC 105. El Fricandó matiner té problemes d'audiència. Un programa despertador que va ser líder amb Vador Lladó, rondant els 150 mil oients. El problema és que Toni Soler no té les millors relacions amb la cúpula del Grup Godó, després de formar-ne part molts anys. Soler és oposat a la línia editorial de La Vanguardia. Si es confirma que el Grup Godó trenca l'últim vincle contractual amb Minoria absoluta, tot l'equip de La segona hora pot acabar fent el camí invers d'estrelles com Toni Clapès, els Òscars o Jordi Basté: de RAC 1 a Catalunya Ràdio. I líders.