Vivim en un món on hi ha dos bàndols. Dones suport a Isabel Preysler, o dones suport a Mario Vargas Llosa. La ruptura de la relació fa alguns mesos ha donat lloc a un debat acarnissat, en el qual tots prenen una postura, els més involucrats, els mateixos Vargas Llosa i Preysler, es cobreixen darrere de les seves trinxeres mentre es disparen l'un a l'altre, i cada un té la seva família del seu costat, ja que hem vist, per exemple, els fills de l'escriptor prenent l'espasa i l'escut per sortir a defensar el seu pare de la dona que en algun moment els hi va arrabassar.

Mentre el conflicte continua, Isabel Preysler guanya un aliat valuós

Alguns qüestionen a Isabel Preysler per la informació referent al suposat interès romàntic amb el qual es trobava fora d'Espanya, mentre encara sortia amb Mario Vargas Llosa, però hi ha persones disposades a defensar-la, com ho és el seu exmarit, Julio Iglesias, el qual ha posat el pit i el cos sencer per la seva antiga esposa, i ho va fer davant la revista ¡Hola!: "Han mort dos dels seus exmarits, que estic absolutament segur que també l'haguessin defensat en aquest moment, i jo li tinc molt afecte, així que hi ha algunes coses que vull dir. Sé que m'estic ficant en camisa d'onze vares i que això no és propi de mi, però vull fer-ho per la meva exdona, per Isabel, perquè s'ho mereix i perquè és profundament injust com s'estan comportant amb ella"

Julio Iglesias no només defensa Isabel Preysler, sinó que arremet contra Mario Vargas Llosa

Sembla ser que el cantant té alguns problemes amb la manera de Mario Vargas Llosa de tractar la situació, considera que l'escriptor ha tingut una conducta que no és esperable "d'un cavaller", com ha deixat ben clar en la mateixa entrevista: "Fora com fos la ruptura, un cavaller i un senyor sap com acabar les coses. Surt públicament i se li desitja a l'altra persona tota la felicitat. I si algú vol entremetre's, es diu que és un tema de dos en el que no s'ha de ficar i sí respectar. El comportament del senyor Vargas Llosa ha deixat molt a desitjar. Un senyor que ha conviscut durant vuit anys amb una senyora ha de saber actuar i controlar com actuen les persones del seu al voltant"

Finalment, deixa bastant clara la seva bona relació amb Isabel Preysler, dedicant afalacs cap a la seva exesposa, seguint els lineaments als quals, ell mateix critica ha faltat Mario Vargas Llosa, "Isabel és excepcional, una campiona de veritat. Com a mare és exemplar, afectuosa i generosa, i com a dona, un deu i una mestra de la vida, i això ho sabem les persones amb valors que hem compartit la seva vida", el cantant es planta al costat d'Isabel Preysler i deixa ben clar que, plogui, troni o llampegui, la reina de cors comptarà amb el seu suport incondicional, "És totalment injust el que li està passant des de fa uns mesos. Són represàlies contra l'èxit que ha tingut en la seva vida. Sempre tindrà el meu suport i el meu afecte i avui no anava a ser menys, només que ho faig públicament".