L’unionisme s’ha quedat sense extres televisius que puguin fer veure que són anònims apolítics contraris al procés. I alguns ja repeteixen. Els darrers dies, Ana Rosa ha entrevistat dos barcelonins anti-indepes que han resultat ser del PP. Un detall important que la presentadora de Telecinco ha oblidat esmentar cada vegada. Espectacle lamentable del qual Susanna Griso també n’és especialista. Us sona aquesta cara?

julia moreno els matins tv3

TV3

És la Julia Moreno, una estudiant de la UAB que rebutja la vaga d’universitats arran de la sentència del judici contra el procés i que ha estat convidada a ‘Els Matins’ de TV3 per parlar-ne. Al programa de la Lídia Heredia, la Julia ha explicat que és presidenta de ‘S’ha acabat’ i membre de ‘Jo vaig a classe’, i ha intentat fer creure que el moviment del qual forma part és simplement “un grup d’estudiants de la ideologia que sigui, independentistes i no independentistes” contraris a la vaga pels presos polítics. Preguntada sobre possibles vincles amb algun partit, Moreno ho ha negat tot: “Som totalment independents de qualsevol partit polític”.

julia moreno 2 els matins tv3

TV3

Però les mentides tenen les potes curtes i la Julia Moreno no pot assegurar que és apolítica. Moreno és una estudiant de Ciutadans i de Societat Civil Catalana que fa dos anys va denunciar a ‘Espejo público’ la suposada persecució indepe que pateixen els espanyolistes a les universitats catalanes. Susanna Griso va amagar que l’entrevistada era del partit d’Albert Rivera i la UAB la va denunciar per falta d’ètica periodística.

Si fins i tot ensenya cartellets quan li fan entrevistes, igual que la Inés Arrimadas o la Lorena Roldán. En aquest cas és la foto d’un piquet: “Així no s’aconsegueix res en democràcia”. Un ‘show’ marca Ciutadans que la Lídia Heredia coneix a la perfecció i que ha tallat d’arrel quan l’aprenent d’Arrimadas l’ha tornat a mostrar: “L’hem vist el cartell. Gràcies, Julia”.

julia moreno cartellet els matins tv3

TV3

Però això de tenir dues cares, l’apolítica i la de Ciutadans, és difícil de gestionar. I la Julia no s’ha pogut estar i ha acabat explicant clarament per què rebutja les manifestacions indepes: “És la sentència que han determinat els tribunals i s’ha de respectar”. Per si algú tenia algun dubte.