L'unionisme s'ofèn sempre amb efectes retardats. Programa Està passant, dimecres 27 de febrer, un humorista que es diu Magí ensenya un dibuix amb trets infantils de com veu ell la sala del TS on es fa el judici del procés. Dilluns 4 de març, Societat Civil Catalana denuncia públicament el programa perquè al dibuix que ensenya un espai d'humor a TV3, de fa una setmana, pinta diferents presos polítics com ho faria una criatura de 7 anys: Junqueras rodó i amb un ull mig tancat, Romeva quadrat i amb una carpeta a les mans, i una rata. El programa no diu qui pot ser. Però SCC ho té clar:

toni soler TV3

TV3

Està passant no és ni original. La portada d'El Jueves de fa un mes ja va pintar un porc a la part final del banc dels acusats, com va recollir En Blau. A l'últim banc s'asseuen els únics acusats que no dormen a la presó: Santi Vila, Meritxell Borràs i Carles Mundó. Els animalons que dibuixen El jueves o Està passant no tenen trets antropomòrfics i podrien ser qualsevol. Aquesta és la gràcia, que cada lector/espectador pot imaginar-s'hi qui vulgui. 

portada jueves

porc portada jueves

Però l'unionisme sap posar a la diana en Toni Soler. Seguint la metàfora dels rosegadors, SCC és com el flautista d'Hamelin: toca la flauta i el segueixen els ratolinets:

Acusen Toni Soler (Magí és caça menor) d'assenyalar a no se sap qui. Segons SCC, a Santi Vila. Els traeix el subconscient.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat