Una broma no s'acaba fins que Minoria absoluta hi diu la seva. Si a Polònia no són a temps d'incloure el gargall fantasma a Josep Borrell, Està passant és el fresc del dia i va recuperar la no escopinada com cal: enfotent-se'n.

Una broma àcida i la ultradreta va boja perquè adora i detesta Borrell alhora. L'odien en tant que socialista i l'adoren perquè insulta els independentistes. El digital de l'ex d'Ana Rosa, Alfonso Rojo, ven així el gag:

Reculen 25 anys, quan Borrell era ministre de Felipe González. Era el del MOPU, que avui sembla un insult i aleshores era el ministerrio de obras públicas y urbanismo. Una relíquia del passat. Només els molt vells recorden que aleshores la dreta feia córrer que Borrell era homosexual, arribant a atribuir-li una aventura amb el torero José Ortega Cano. Una maledicència ultra que només recuperen els ultres com Rojo. Borrell està feliçment emparellat amb Cristina Narbona del PSOE però segon Rojo Toni Soler insinua que Borrell és gai i el fa sortir de l'armari.

borrell congres efe

EFE

Els guionistes escriuen a Soler: "Borrell no s'eixuga. Per tant, o no l'han escopit o no li molesta la saliva del diputat d'ERC. [Música sensual]". Com a gag és dels tous i no sembla que es remonti a l'any 1995 quan Borrell ja era ministre del PSOE. Venint d'on ve la crítica és un win win ultra dretà: acusar la maligna TV3 d'homòfoba i recordar que Borrell pot ser gai. El del PSOE va haver de desmentir aleshores que li agradessin els homes com si això el desacredités per fer política o per ser president del govern espanyol. Gasòfia ultradretana. El programa va fer un boníssim 16,2% només per sota del fenomen de l'any Boom (21,6%) i l'esperada trobada dels Òscars amb Soler.

oscars tv3

TV3

I els dijous Soler, Polònia i La nit dels Òscars. Un gargall de TV3 a la cara d'Alfonso Rojo.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat