Nuria Roca i Juan Del Val és el matrimoni televisiu per antonomàsia. Han colonitzat la graella d'Atresmedia, uns dies a Antena 3 amb 'El Hormiguero' i un altre a La Sexta amb 'La Roca'. Van en pack, com quan feien ràdio. Passen molt de temps junts, i com mantenen encesa la flama de la seva relació és un tema que provoca curiositat. Han passat per crisis, teràpies, reconciliacions, han parlat de parelles obertes... i tot això amb tres fills a casa. Un ja està crescudet, en Juan, de 20 anys. Els altres són menors, Pau, de 16, i Olivia, d'11. El primogènit no vol la fama dels seus pares, la rebutja. Li molesta que se'n parli d'ell a la premsa del cor. És jove i aquest mundillo li sembla ranci. No així l'univers virtual, les xarxes. De fet és una estrelleta de tik-tok, té 100.000 seguidors i és molt actiu. No entén, o no vol entendre, que exposar-se amb els seus cognoms fa que es converteixi en un personatge més. La joventut és així. 

És cert que el jove no és un habitual dels photocalls ni dels actes als que sí assisteixen els seus pares, i que el gran públic no el coneix gaire. Però només has de teclejar el seu nom a Internet i te'l trobes, no cal un hacker per saber d'ell. I si ets periodista de crònica social, els seus perfils oberts de bat a bat en diverses plataformes són una filó a explotar. Una finestra des de la que tafanejar i veure el tipus de vida que porta. I és clar, de tant en tant, algú canta bingo: com la revista '¡Hola!', que va fer un petit post sobre ell i va despertar a la fera. Resulta que li van començar a ploure critiques per "vividor", cosa que li va molestar molt. El noi estudia Màrqueting i Publicitat, aquesta és la seva feina. Està molt bé que ho faci. Però com que té gustos cars, doncs la resta dels mortals troben les diferències.

Juan del Val y Nuria Roca GTRES
Juan Del Val i Nuria Roca / GTRES

La roba de Juan Del Val Roca, a examen

Pot semblar que no, que tampoc n'hi ha per tant. L'estil esportiu, desenfadat i urbà del protagonista podria passar més o menys desapercebut. Pot destacar en d'altres qüestions, com quan porta dissenys amb missatges provocadors. I més o menys assequibles, al voltant dels 70 euros. Però si t'hi fixes bé i entens del tema trobes sorpreses. A veure, diguem-ho clar, en Juan Del Val Roca possibles. Els pares es guanyen molt bé la vida, treballen moltes hores i els paguen generosament, n'estem segurs. Potser els resultats d'audiència no estan a la par, però aquest és un problema de la seva empresa, no nostre. Que no s'emprenyi ningú, que ens coneixem. En aquesta família la crítica és delicada, salten a la primera. I és possible que amb el jove passi exactament el mateix per aquest article i la seva matriu: un petit text de 'Jaleos' en el que destaquen les seves preferències a l'hora de vestir-se. Una de molt concreta és prohibitiva.  A l'abast de pocs estudiants, segur.

Juan del Val Roca Tik Tok
Juan Del Val Roca / Tik Tok

La peça de prop de 1000€ que llueix en un vídeo de Tik Tok

Pensin una cosa: amb el jersei o dessuadora que surt en un dels seus vídeos de Tik Tok pagues un mes de lloguer d'un pis. No arriba a Victoria Federica, és clar, perquè aquesta multiplica tot per 10 i, a més a més, ha plegat de la facultat. Es tracta d'una peça de Balenciaga, una cosa molt pija però al mateix temps molt "normal": jersei de caputxa negra de cotó pur, oversize, amb un logotip blanc imitant un codi de barres. Tot per la quantitat de 900€. El digital diu que si busques molt a Internet la trobaràs més barata, però que aquest és el PVP normal. Un caprici? O un costum més estès del que sembla? Sembla que n'és del morro fi.

Juan del Val Roca sudadera Balenciaga TikTok
Juan Del Val Roca amb una dessuadora de Balenciaga de 900€ / TikTok

Esperem no haver importunat a Juan, ni molt menys. Però ja sap que l'estan mirant contínuament. A ell i a la seva roba.