L'agonia continua, però misteriosament ningú vol prendre la decisió final: La Sexta i Atresmedia s'ensorren cada diumenge amb 'La Roca', obtenint audiències irrisòries en més de 4 hores i mitja de programa interminable. No hi ha res pitjor que un espai dissenyat per acompanyar els teleespectadors durant toooota la tarda del diumenge i que no els faci vibrar en cap moment. Les sensacions que provoquen són diferents, entre el sopor i la indignació. I una mica de misteri, sí: ningú entén perquè continua en antena amb les dades a la mà. El darrer capítol, un 4'7%, 463.000 fidels. Pobre no, pobríssim.

L'únic aspecte coherent del magazín de Nuria Roca és mantenir la línia amb precisió mil·limètrica: sempre són els mateixos davant del televisor. Com una família, vaja. Va, serem magnànims i tot: hi ha una altra constant que es manifesta a la figura de partenaire de la valenciana als platós de televisió i a la vida real, Juan del Val. De què es tracta? Fàcil: no té gràcia. I mira que ho intenta, de fet se'l considera com a algú àcid, irònic, punyent. El guionista i tertulià perfecte, però, és només un lema publicitari irreal. A l'hora de la veritat, res de res. Ni mig somriure, ni tan sols un espasme involuntari que es pugui confondre amb una expressió jocosa o divertida. Aleshores ens preguntem: si no fa riure, què coi pinta a 'La Roca' i a 'El Hormiguero' amb insistència? Deixarem que cadascú tregui les seves conclusions, per descomptat. Que després s'enfaden...

Juan Del Val y Nuria Roca La Sexta
Juan Del Val i Nuria Roca / La Sexta

Nuria Roca i Juan del Val parlen sobre la nova vida de Froilán a Abu Dhabi

El paperot d'enfant terrible d'en Juan i les matrimoniades a les que juga de manera tossuda amb Roca provoquen l'efecte contrari al desitjat: sentir-te identificat amb els seus raonaments és cada cop més complicat. Tant se val que parli d'anacards, de vídeos de nens sobre la neu o de Felipe Juan Froilán de Todos los Antros, com va passar ahir mateix. Els seus pinitos com a humorista provoquen llàgrimes, però són plors reals, de pena. L'exemple més clar és la manera de ficar cullerada en la vida del fill de la infanta Elena, que viu desterrat a Abu Dhabi com l'avi Joan Carles. Un "exili" de luxe pagat pels benefactors àrabs dels Borbons: l'han endollat a l'empresa petroliera més important dels Emirats a raó de 6.000 euros al més, a banda de privilegis com casa, despeses, etcètera. Ha passat de príncep de la nit madrilenya més fosca a aprenent de Tío Gilito al Golf Pèrsic. Però no és feliç. La cabra tira al monte i Froilán tira als afters. I d'això, a Abu Dhabi, ni flowers.

Froilán La Roca La Sexta
Froilán a Abu Dhabi / La Sexta

La ironia sense cap gràcia de Juan del Val parlant del fill de la infanta Elena

Una flor mústia, pansida, trista. Així llueix el Marichalar en el seu nou país, tal i com vam veure en unes imatges mentre assistia a un partit de pàdel més sol que un mussol. Froilán no té amics i el que es pitjor, li costarà fer-ne de nous perquè no es refia de la colònia espanyola. Només alterna amb Tony Genil i amb una companya de feina espanyola, tan pija com ell, que no li representa un perill imminent. Doncs bé, podria trucar per telèfon Juan del Val, que s'ha declarat oficialment: "Me cae bien Froilán". No entén que se'l critiqui tant i que tothom segueixi amb incredulitat la seva nova vida després de navalles, drogues de disseny i batusses de gresca. "¿Por qué se le da tanto a este chico? ¿qué ha hecho a la gente?", es pregunta, abans de fer un acudit dolentíssim: "La empresa que le ha contratado tiene que dar explicaciones a sus accionistas, no a nosotros". Oi i tant, Juan, allà s'estila molt que els xeics donin explicacions. Sabem que ha tirat d'ironia, però és que ni així fa gràcia.

Juan del Val La Roca La Sexta
Juan del Val / La Sexta

Explicacions, les que haurien de demanar els accionistes d'Atresmedia en el cas de 'La Roca'. Això sí que és fenomen paranormal.