La reputació de Josep Pedrerol s'ensorra sense solució. Té dos problemes principals: un, la credibilitat. La tècnica d'intoxicar la informació esportiva per generar expectació i audiència a 'El Chiringuito' ja no cola. El Barça, Messi, Guardiola i fins i tot la selecció espanyola han estat utilitzats en el seu benefici, sense atendre a dades objectives o fins i tot a les seves pròpies promeses. Ara la cosa és sorprenent, perquè intenta fer la traveta a Florentino Pérez, il capo: porta dies dient que Mbappé no fitxarà pel Madrid. Ho fa exclusivament per anar contracorrent, s'ha passat la vida anunciant un fitxatge que encara no s'ha fet oficial. Però com ara tothom ho dona per fet, el català canvia de jaqueta a l'estil Toni Cantó. I intenta posar nerviosos el seus amics merengones. L'audiència, però, no li compra la moto. Saben com les gasta el d'Atresmedia.

Els que també coneixen bé en Josep son els seus subordinats i tertulians. Treballar amb ell és, per dir-ho de manera suau, complicat. Podríem parlar de tortura. Aquest és el segon gran problema que afecta la seva imatge: cada cop son més els que el dibuixen com a un ogre. Tot va començar amb la forma despectiva de tractar els becaris, un dels pitjors tics que pot tenir un empresari o un 'jefe'. Tampoc tracta bé els col·laboradors, malgrat que siguin molt pocs els que gosen aixecar la veu i dir la seva. Un dels que no es va arronsar i el va enviar a pastar fang és un vell conegut del periodisme esportiu, habitual durant anys a TV3: el gallec Siro López. En Siro era fix a 'Punto Pelota', el predecessor d'El Chiringuito'. La relació laboral entre tots dos sempre havia estat fluida, però tot va saltar pels aires durant un enfrontament molt macarra en directe. Siro, al carrer. Però no perquè el fessin fora (l'amenaça del presentador), si no perquè estava tip de suportar les seves maneres indesitjables.

Siro López contra Josep Pedrerol Punto Pelota
Siro López contra Josep Pedrerol / Punto Pelota

Aquella baralla és mítica. Siro la recorda així: "Lo que más me molestó fue el 'antes te lo piensas', y ahí ya me saca de quicio, porque con eso decía 'cuidadito que te quedas sin trabajo'. Preferí irme al paro antes que aguantarle". Una conducta amenaçadora que practicava amb la resta de l'equip: "Me molestaban actitudes con gente de redacción, gritando, golpes... Si esto lo hace en público, imaginaos en privado". Doncs bé, la confirmació d'aquesta denúncia acaba de sortir del forn. Un dels col·laboradors més joves del programa ha estat acomiadat i s'ha despatxat a gust contra en Josep. Ell no era periodista, si no enginyer informàtic. Pedrerol el va fitxar per fer pràctiques. Després se'l va quedar, aprofitant que era un expert en Big Data. Feia pantalla, sortia al programa. El seu nom, Pedro Sáez. Tothom, però, el coneix com 'El Ingeniero'. Ha durat menys d'un any, però té munició a dojo contra el presentador.

Pedro Sáenz El Ingeniero El Chiringuito
Pedro Sáez, 'El Ingeniero' / El Chiringuito

En Pedro, en una entrevista al canal de Youtube 'Fuera Caretas', el posa a parir. "Cuando intentan humillar a alguien lo hacen por Whatsapp, es como la plaza de un pueblo. Son valientes con un móvil pero a la cara te dicen poca cosa". Va voler marxar el mes de desembre quan va veure les seves formes despòtiques contra l'equip tècnic: "Se le fue la cámara un segundo a una persona, y salió del despacho Josep Pedrerol como una locomotora pidiendo a gritos soluciones. Nunca lo había visto así y no voy a reproducir todo lo que dijo. No tenía ninguna necesidad de ponerse a gritar. Hay gente que lo aguanta, pero no es mi caso". Els que més rebien, els membres de l'equip de xarxes de l'espai de debat futbolero. Tots ells van plegar, farts de crits i bronques. "Se marcharon amistosamente, pero yo me hubiera ido antes". Quin angelet, en Josep.

josep pedrerol Mega
Josep Pedrerol, retratado / Mega

El  pitjor de tot plegat és que ens creiem en Pedro i l'ambient que hi descriu. Hi ha professionals i suposades estrelles de la tele que no saben treballar si no és trepitjant el coll de la seva gent. Algun dia parlarem d'aquests noms. Mentrestant, retratado, Josep.