Josep Pedrerol té una fama pèssima com a jefe. La descripció que han fet alguns dels seus col·laboradors i treballadors així ho expliquen. Crida, menysprea, paga malament, té mal caràcter, és un dèspota... I si cal et fa fora d'una puntada de peu al cul. Un angelet. A Siro López​, un històric del periodisme esportiu, ja vam veure com el va tractar en directe. El que passa és que en Siro té les agalles tan o més granadetes que les de Pedrerol, i va plegar abans que el fessin fora... i que allò acabés d'una forma més física, per entendre'ns. També van marxar, tot i que de manera més amistosa, l'equip de xarxes socials. Ho van fer en bloc. A una. Per no suportar-lo mai més.

Al que van despatxar d'aquella manera va ser a un dels membres més joves d''El Chiringuito'. És Pedro Sáez, un paio peculiar. No és periodista, sinó que es dedica a l'enginyeria informàtica. Però amb els seus coneixements i la seva desimboltura va crear una marca pròpia, la d'El Ingeniero'. Analitzava l'esport de la pilota des d'allò conegut com el Big Data, tan allunyat de la passió futbolera però molt útil a l'hora d'emetre judicis i comparar tota mena d'aspectes del joc i del mercat. En Pedro va entrar com a becari i se'l van quedar en descobrir un professional immensament vàlid i ple d'aire fresc per al programa. Però l'aire fresc és precisament el que de vegades manca en aquell plató, que fa pudor a tancat i a antic. I se'l va carregar. Menys d'un any va durar, però prou temps per fer Big Data amb Pedrerol. I ensorrar-lo.

Pedro Sáez El Chiringuito Mega
Pedro Sáez a 'El Chiringuito' / Mega

Fa poc més d'un mes en Pedro concedia una entrevista en la que destrossava la reputació de Josep Pedrerol i insinuava coses lletges d'aquella redacció i oficina. Aquest era el relat condensat: "Cuando intentan humillar a alguien lo hacen por Whatsapp, es como la plaza de un pueblo. Son valientes con un móvil pero a la cara te dicen poca cosa". O "se le fue la cámara un segundo a una persona, y salió del despacho Josep Pedrerol como una locomotora pidiendo a gritos soluciones. Nunca lo había visto así y no voy a reproducir todo lo que dijo. No tenía ninguna necesidad de ponerse a gritar". Es fan una idea, segur que sí.

Pedro Sáez y Josep Pedrerol El Chiringuito Mega
Pedro Sáez i Josep Pedrerol a 'El Chiringuito' / Mega

Doncs bé, la vida és llarga, en Pedro jove i la venjança aquell plat que se serveix millor fred. Del fons del congelador. Perquè una nova piulada de l'enginyer glaçarà la sang de Pedrerol. 21 paraules són  prou per deixar-lo molt malament i, de passada, fregar-li als morros la seva bona nova fora d'aquest entorn tòxic: "Hola, vuelvo a tener trabajo. Trabajo la mitad y gano el doble y me han dado un Mac Book. Un saludo". Patapam. L'empresa que el va entrevistar divendres passat va quedar encantada i no s'ho han pensat gaire: contractat. I Pedrerol, retratado

Josep Pedrerol en Jugones Atresmedia
Josep Pedrerol / Atresmedia

Ahí te quedas, Josep. Cada dia en parlen pitjor d'ell.