Josep Maria Mainat diu prou. Des que fa tres setmanes es va saber que acusen la seva dona, Angela Dobrowolsky, d’intentar assassinar-lo amb una injecció d’insulina mentre dormia, el productor de Canet de Mar ha vist com la seva casa d’Horta es convertia en l’escenari d’un circ mediàtic per on han passat les càmeres d’incomptables programes de televisió. Els primers dies després de la notícia hi havia periodistes de tots els canals, però a poc a poc han anat marxant i últimament només hi ha els del grup Mediaset. Telecinco ha omplert hores i hores de la graella amb aquesta història. Han estirat el xiclet tant com han pogut i fins i tot han mostrat com és l’habitatge per dins. Ara Mainat demana que s’aturin a través d’un comunicat o amenaça d’emprendre accions legals.

Miquel Valls amb Alinka casa Mainat T5

L'exterior de la casa de Mainat, a Telecinco | Mediaset

En un primer moment tots els programes es van limitar a informar a peu de carrer des de Barcelona sobre el que passava a casa seva. Però últimament hi ha un espai televisiu que ha creuat el que per a Mainat és una línia vermella: ensenyar l’interior de l’immoble. El 13 d’octubre uns reporters de Sálvame es van infiltrar a la casa fent-se passar per clients del negoci de prostitució que la dona hauria muntat. Parlen amb ella mentre graven amb càmera oculta. El saló de la casa, el menjador amb vistes a la piscina. En un comunicat fet públic a les xarxes socials, Mainat exigeix que es deixin d’emetre les imatges del domicili o que en cas contrari durà l’assumpte als tribunals. “M’oposo totalment a la difusió pública de qualsevol imatge captada a l’interior del meu domicili, ja que vulnera el dret a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge. Perseguiré judicialment qualsevol altra intromissió il·legítima en aquests drets fonamentals”, manifesta.

El text de Mainat conté un matís important: “Qualsevol altra”, apunta. Així que podria ignorar el que ha passat fins ara i actuar únicament a partir d’avui, només si la mateixa situació es repeteix dins de casa.