La periodista Cristina Pardo ha convertit el seu programa dels diumenges en una passarel·la unionista cada cop més passada de voltes. Bé, tampoc és d'estranyar, coneixent el peu del que va coixa la navarresa. Pardo sacseja la seva agenda i li cauen els 'mamporreros' anticatalanistes com la caspa de les espatlles. L'últim que ha passat per 'Liarla Pardo' ha estat el 50% del duo 'humorístic' Martes y Trece: Josema Yuste, abonat a l'escopinada catalanòfoba en particular i contra els nacionalismes (no l'espanyol, és clar) en general. Yuste viu obnubilat en un miratge triple, com a mínim: pensa que és molt graciós, molt tolerant i molt punyent quan parla de política. La realitat és una altra: li falten dos minuts per quedar per sopar amb Girauta. Es fa el mestretites i el Willy Fog per insultar tots aquells que no se senten espanyols, tot i el seu D.N.I. "Hay que viajar más. Se encierran en lo suyo. Yo conozco mejor España que cualquier político nacionalista".

El rodamons Yuste deixa anar a La Sexta que els nacionalistes catalans, bascos, gallecs o de Terol, per exemple, pateixen de la mateixa malaltia. Perdó, verí: "No entiendo como una persona que nace aquí odia a su país. Les han inoculado un veneno desde muy chiquititos para que odien a España." Sembla que Josema s'ha perdut diversos capítols de la pel·lícula i associa el dret a l'autodeterminació amb odi i ignorància. Deu ser que viu en un gag permanent (i infecte), un d'aquells que només li fan gràcia a la seva minvant parròquia. L'escènica, però també la mediàtica. Li cauen pals a dojo per aquesta i d'altres manifestacions ignominioses, com dir Irene Montero "no sé si le da para más, pero existe el género neutro. Yo no soy machista ni feminista, soy persona". Yuste sempre demostrant que és molt respectuós

Josema Yuste careto La Sexta

Josema Yuste La Sexta

Si els catalans són portadors d'un verí, no sabem que flueix per les venes de Yuste, però ens fem una idea. Avís als bancs de sang: no facin servir la de l'humorista sense gràcia. Només pot causar rebuig.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat