Aquest dissabte s'han entregat a Sevilla els Premis Goya. 37ena edició dels premis de l'acadèmia espanyola de cinema, uns premis que seran recordats, entre d'altres infàmies, pel menysteniment absolut a Alcarràs, que se'n va amb les mans buides tot i les 11 nominacions que tenia, o pels miserables insults a l'actriu Berta Vázquez pel seu físic a l'hora d'entregar un guardó. També, però, per la baixesa moral d'Isabel Díaz Ayuso i el seu govern a la comunitat de Madrid just en començar la gala. Un dels premis que s'esperaven amb més expectació i acceptació era el Goya honorífic al director de cinema Carlos Saura, un dels més grans de la cinematografia espanyola. Però Saura va morir just el dia abans. Tot i la trista notícia, se li va retre un merescudíssim homenatge, que va emocionar el públic, especialment per la presència a l'escenari de la seva dona, l'actriu catalana Eulàlia Ramón, i per dos dels seus fills.

🟠 Guanyadors dels Goya 2023: tota la llista de pel·lícules i artistes
 

😱 Els 'looks' més esperpèntics de la catifa vermella dels Goya 2023
 

saura
Homenatge a Carlos Saura als Goya / TVE

La parella del difunt director, visiblement emocionada, commovia tota la platea i els espectadors de casa amb unes sentides paraules sobre qui va compartir la vida amb ella durant 30 anys. Homenatge també, per part d'Eulàlia Ramón a la sanitat pública i donant les gràcies als professionals sanitaris de l'Hospital General de Villalba que van atendre Saura en els darrers moments de vida. "La sanidad pública merece que la cuiden tal y como su personal nos cuida a nosotros".

Aplaudiments per part de tothom, ulls brillant de l'emoció i sentiment i agraïment compartit per qualsevol persona amb un mínim de decència. Però es veu que Isabel Díaz Ayuso i el compte oficial de la Comunitat de Madrid tenien ganes de fer la seva pixadeta miserable. Uns comentaris indignes, aprofitats i d'una baixesa moral i una indecència que tomben. Es podia llegir, en una piulada de la comunitat de Madrid: "La viuda de Carlos Saura ha agradecido el trabajo del hospital de Villalba. Y ha pedido que se cuide la Sanidad Pública. Ella no tiene que saber, ningún paciente lo tiene que saber, que ese hospital es de gestión público-privada, que también funciona". I la seva presidenta: "Agradezco a la viuda de Carlos Saura, Eulalia Ramón, el homenaje que ha hecho a la sanidad madrileña, encarnada esta noche en el Hospital de Villalba. Todos creemos en nuestra Sanidad, trabajamos por la mejor".

De seguida, respostes brutals destrossant la madrilenya i la seva poca vergonya. Per exemple, del presentador de Sálvame, Jorge Javier Vázquez, que li ha dedicat una galeta amb la mà oberta:

Y el Premio Goya a la miseria humana es para... Isabel Díaz Ayuso.