Aquest dissabte Ricard Ustrell ha estrenat la nova aposta de TV3 per les nits de dissabte, en substitució del Preguntes freqüents. El seu Col·lapse es va presentar en societat davant d'uns espectadors que van veure no només el retorn del presentador de Sabadell a la cadena, després de deixar el Planta baixa en mans de l'Agnès Marquès, sinó que van assistir també a, qui sap, el possible retorn d'un altre presentador català: Jordi González. Si més no, la llavor ja es va plantar, públicament, i a ulls d'uns espectadors que encara recorden un dels programes més emblemàtics de la casa, del qual han passat ja vint-i-cinc anys.

Era l'estiu de 1997 quan el Jordi i la seva troupe van fer que les nits d'estiu d'aquell any fossin diferents. Va ser ell qui va donar el tret de sortida als late nights que vindrien després. Va ser el primer en fer anar a dormir la gent a altes hores de la matinada. Impossible oblidar què va significar aquell Les 1000 i una mític, tant pels espectadors com pels que hi vam tenir la sort de poder formar-hi part, com servidor de vostès. Aquell sofà inflable, aquells càntics del públic quan el presentador entrava a plató ("Jooordi, Jooordi!"), aquell càntir gegant ple d'aigua que va abocar a terra sense voler-ho, aquells personatges com l'Arnau Godàs o la Mamen, aquell clima que va aconseguir crear on es podia parlar de tot i on no hi havia cap tipus de censura... I on el Jordi era un geni, especialment, quan es interrelacionava amb el públic... com ara:

La Josefina de Sant Llorenç de Morunys troba a faltar el programa i el Jordi. No és l'única. Des que va marxar de la teva, el Jordi no ha tornat mai a fer cap programa a TV3. La vida i la seva carrera professional l'han dut a d'altres cadenes, com City TV, Antena 3 o Telecinco, on s'hi està des de fa anys i on enguany s'està prenent un any sabàtic. Però en l'ambient sempre ha flotat aquesta possibilitat, somni humit de molts espectadors: tornarà Jordi González a presentar un programa a TV3? En una entrevista al Planta baixa, fa un any, va negar aquesta possibilitat"no tornaria a TV3 perquè ja hi he estat". Però ara, la seva resposta va obrir la porta a l'esperança pels seus seguidors. "Enyores TV3?", li pregunta Ustrell. Ell fa una pausa i reconeix que "sí... Ara fa quatre dies que sóc a Barcelona i... sí, sí... enyoro la ciutat... i TV3 molt, no sé per què. Bé, perquè aquí he sigut molt feliç. Hem fet coses molt xules. A mi m'agradaria algun dia fer un programa a TV3"... Sensacional, però, la condició que va posar: "...amb la Marta Torné. Ha de ser amb la Marta Torné de partenaire". Ustrell vol corroborar el que ha sentit: "Estàs dient que si demà et truca el director de TV3, Sígfrid Gras, diràs que sí?". I ell torna a especificar que ho faria si presenta amb ell la Marta, a qui el Jordi va descobrir a un altre programa mític de la televisió a Catalunya, el recordat i esbojarrat Vitamina N a City TV: "Amb la Marta Torné. La Marta té feina perquè fa sèries i fa de tot, però li faria il·lusió".

jordi i marta
Jordi González, parlant amb la Marta Torné a 'Col·lapse' / TV3
jordi i marta vitamina
Jordi González, al costat de la Marta Torné i la resta de la troupe del 'Vitamina N' a City TV

Entra la Marta per telèfon: "La primera vegada en la vida que estic veient una entrevista per la tele i em truquen en directe. Si em fa il·lusió? Home, i taaant! Com pots dubtar d'això? Jo, amb el Jordi, a la fi del món! Jo, de ganes, totes, per suposat". És més, el mateix Jordi li recorda "aquella idea que vam tenir un dia a casa, parlant a les postres... doncs seria allò". "Però no podem dir res, no?", diu la Marta... Ens van deixar amb la incògnita. Però ja s'ha posat la primera pedra. Ara la pilota és al despatx del director de TV3. Com diu Ricard Ustrell, ja triga Sígfrid Gras en trucar el Jordi i la Marta.