Ha arribat el dia. Aquest 23 de juny de 2021 els 9 presos polítics independentistes engarjolats pel Tribunal Suprem podran abandonar definitivament la presó, després que el govern de Pedro Sánchez signés els indults al Consell de Ministres. El clatellot brutal del Consell d'Europa a Espanya i les conseqüències que podria tenir per les futures decisions dels tribunals europeus han accelerat els esdeveniments, malgrat que la mesura de gràcia ve embolicada per l'actitud perdonavides de l'estat, que els hi ha ofert "clemència" condicionada i reversible. Sigui com sigui, sembla que el malson dels represaliats s'acaba. I això sempre és una gran notícia.

Pedro Sánchez Carmen Calvo indultos Efe

Pedro Sánchez i Carmen Calvo signant els indults / EFE

Entrada Lledoners, Indultos, presos políticos   Sergi Alcàzar

Presó de Lledoners / Sergi Alcàzar

Totes les mirades estan fixades a les diferents presons catalanes on els Junqueras, Sànchez, Cuixart, Forn, Turull, Romeva, Rull, Bassa i Forcadell han passat un veritable infern lluny dels seus i patint el constant assetjament de l'espanyolisme. Un d'aquests centres penitenciaris acull a bona part del grup: el de Lledoners, a la Catalunya Central. Allà s'hi han desplaçat en massa els mitjans de comunicació, a l'espera de captar la imatge de la seva llibertat. Un moment històric per a Catalunya i l'independentisme, i que el periodista de la secció de política de TV3, Jordi Eroles, no s'ha volgut perdre: per qüestions professionals, però també per motius personals i d'humanitat. Eroles ha compartit una imatge per al record a les portes de la presó. En Jordi sempre podrà explicar als seus néts que ell hi va ser allà. 

Jordi Eroles en Lledoners salida presos políticos @jordieroles

Jordi Eroles a Lledoners esperant la sortida dels presos políticos / @jordieroles

eroles 1

9 presos polítics ja són a casa seva, sí. Ara resta fer justícia amb els exiliats i la resta dels més de 3000 catalans que pateixen la persecució del règim. Sense ells no pot haver-hi ni concòrdia ni bonhomia. Res. Només lluita i perseverança. Pedro Sánchez i Espanya tenen feina, molta feina.