Jordi Cruz és un xef de Champions League. Un veritable col·leccionista d'estrelles Michelin, un as de la cuina. A més a més gaudeix d'una enorme popularitat gràcies a la televisió. És protagonista indiscutible de 'Masterchef' a RTVE, el líder del jurat que examina els aspirants del talent culinari. Vaja, que el paio és sinònim d'èxit. Ara bé, també patina, com tot quisqui. I molt. Com? Doncs deixant el davantal de banda i fent de palmero de determinats personatges polítics. I no, no ho diem perquè recolzi una opció o una altra, no. Està en el seu dret. El problema son els arguments que fa servir per defensar-los. Pobres, esbiaixats, desafortunats. I egoistes.

No és la primera vegada que Cruz fica un peu, una cama i fins i tot el cos sencer en un toll ple de fang. Va passar fa un temps quan el barceloní es va declarar a la presidenta madrilenyaIsabel Díaz Ayuso, per la gestió que havia dut a terme durant la pandèmia. El criteri d'en Jordi, qüestionable: no lo importava el drama de les residències de gent gran ni l'escàndol del Zendal, no. Ell només mirava el que havia fet per l'hostaleria, el seu sector. I està molt bé, clar que sí, però tot té la seva justa mesura. Una que el de TVE no coneix. En plena campanya electoral va dir això de la polèmica política: "La votaría. La gastronomia es un pilar de este país y lo ha tenido en cuenta". També que prefereix Madrid a Barcelona, però vaja: que d'això cada cop teníem menys dubtes. 

isabel díaz ayuso xx congreso nacional pp - efe

Isabel Díaz Ayuso / EFE

Doncs bé, Cruz ha tornat a la càrrega. Li han demanat si es penedia d'aquelles declaracions, i la resposta és encara més contundent: "Me casaría con Ayuso mañana. No estamos hablando de política. Estás hablando con un hostelero que aquí (Barcelona) ha vivido una situación de poca ayuda y allí (Madrid) se ha luchado para que los bares y restaurantes estuvieran abiertos". La 'libertaz' d'Ayuso, la de les cañas, les tapes i els restaurants de 250€ el cobert. "Ha hecho una política constructiva", afegeix, i va més enllà: "No creo que haya un hostelero en este país, sea del Barça o del Madrid, independentista o de Euskadi o lo que sea que no entienda que cuando una política hace una gestión que ayuda a su sector y a su ciudad no se le aplauda". De debò, està parlant d'Ayuso? En fi. 

Jordi Cruz ulls tancats Masterchef RTVE
Jordi Cruz amb els ulls tancats a 'Masterchef'... i a la vida / RTVE.es

El periodista de '20 minutos' li va advertir, pel que sembla, que la seva ídola i futura esposa de ficció no és tan brillant com pensa. Només apuntem un nom: Tomás Díaz Ayuso, el seu germà comissionista. Atenció al que diu Cruz: "Yo si ha hecho cosas con las mascarillas... no hablo de su partido, ni de su hermano, sino de la gestión de la señora Ayuso que me parece que ha sido muy buena para la economía turística de la ciudad". Hipocresia nivell Deu. A les xarxes l'esmicolen. Li diuen de tot menys guapo.

presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso Dia Constitución Congreso Efe
Isabel Díaz Ayuso emocionada amb la proposta de Jordi Cruz / EFE

Va, Isabel, ja estàs creant un chiringuito a l'estil Toni Cantó per al teu fan número 1. Que 'Masterchef' no durarà sempre. Ayuso te lo afina, Jordi.