Aquest Nadal serà encara més especial si cap per a Jordi Cruz, i és que davant el seu indubtable èxit professional s'hi suma una nova alegria a nivell personal. El popular cuiner ha estat pare per segona vegada al costat de Rebecca Lima. La seva casa de Barcelona s'omplirà d'alegria per aquestes dates, encara que ell continuarà treballant perquè en aquestes dates és quan els restaurants fan l'agost, també els estrella Michelin. Són els mesos en què el xef va una mica més descansat, ja que és l'únic trimestre en què no hi ha gravacions de ‘MasterChef’. A finals de gener iniciaran les gravacions de la nova temporada de la versió anònims.

En els dies assenyalats, Jordi Cruz també passarà temps amb la seva família i amics. El cuiner prepara el menú per a aquestes dates a la cuina des de la qual els espectadors es poden colar en nombroses ocasions en els seus directes d'Instagram on realitza cada setmana una recepta pas a pas. Ara també es dedica a donar alguns trucs perquè la cuina surti rodona.
Jordi Cruz aposta per receptes senzilles però amb producte de qualitat
En aquesta recta final de l'any Jordi Cruz mostra les seves receptes més tradicionals i nadalenques perquè tot aquell que vulgui pugui cuinar-les i sorprendre els seus convidats. Encara que hi ha ingredients que són els més demandats, com el cabrit o el besuc, per als paladars més exigents un bon bogavante, també hi ha clàssics que mai fallen, a Catalunya l'escudella i els canelons. Tampoc cal gastar-se molts diners ni estar-se diverses hores a la cuina. “La senzillesa i els ingredients de qualitat són essencials”, diu el català.
Ell sempre treballa amb producte de primera qualitat, encara que sigui un plat tan simple i senzill com una truita de patates. Si hi ha alguna cosa en què ell creu que no s'ha d'estalviar diners és en l'alimentació. Menjar bé és salut, i com també diu Karlos Arguiñano, no cal gastar-se centenars d'euros en productes exclusius per menjar bé i sa. Cuinar mai no havia estat tan fàcil ni a l'abast de tothom, encara que l'augment de preus dels productes facin que al final sigui un bé per a uns pocs.
Un dels plats preferits de Jordi Cruz per a aquestes dates i que mai falla és la crema de marisc. Indispensable fer un bon sofregit de verdures i un bon xoriço de licor per al toc final. Entremig tirar el peix de roca, escamarlans o caps de llamàntol, i gambes o altres mariscs variats. "El meu truc per a una crema de marisc excepcional és daurar els vegetals per a un sabor intens i tirar unes gotetes de licor d'anís al final", ha explicat el propietari d'ABaC, un dels restaurants millor valorats a nivell mundial.
Perquè un plat surti sempre deliciós és molt important la cocció, sempre a foc lent
