Octubre no és un mes qualsevol. Almenys des de fa 3 anys, quan l'1-O es va realitzar el referèndum per la independència de Catalunya, reprimit de forma brutal per l'estat espanyol. Aquell 2017 va ser un dels anys més intensos de la nostra vida: dos dies després, el 3-O, el país feia vaga general, i Espanya tornava a moure fitxa. Un de molt concreta i important en aquesta partida desigual d'escacs: el Rei Felip VI signava el discurs més indigne, amenaçador i esbiaixat de la seva vida. Una intervenció que va sorgir de la (única) ment pensant de Zarzuela, la Reina Letícia, que li va exigir al seu marit "echarle cojones", com va explicar Pilar Urbano en exclusiva a EN Blau. 

Felip VI discurs 3-O 2017 youtube

Felip VI discurs 3-O 2017 youtube

Policia Nacional CNP Referendum 1-O agressions - Sergi Alcàzar

Policia Nacional CNP Referèndum 1-O agressions - Sergi Alcàzar

La Corona espanyola es va passar la suposada neutralitat per l'arc de triomf, i apagava el foc amb benzina. En comptes de tendir ponts, el Borbó els dinamitava per sempre més. L'Espanya del "a por ellos" feia la croqueta al saló de casa seva. La Catalunya antiindepe, també. Imaginin l'èxtasi de personatges com Jordi Cañas, de Ciudadanos. L'orgasme monàrquic i constitucionalista encara no li ha marxat, i celebra el tercer aniversari d'aquella intervenció penosa amb una piulada encara més repugnant. L'eurodiputat escriu: "Felipe VI derrotó al golpe de estado separatista en Cataluña y dio confianza y esperanza a la mayoría de los catalanes. Eso es lo que no perdonan a la Casa Real los enemigos de España y la convivencia." És difícil acabar de llegir la piulada, per les tones de caspa que va escampant al seu pas. Si t'esforces molt, pots llegir el final: un "Viva el Rey" llepaire i trist.

Jordi Cañas amb Juan Carlos Girauta ACN

Jordi Cañas amb Juan Carlos Girauta ACN

cañas plora TV3

Jordi Cañas plora a TV3

El Alzamiento Nacional de la "convivència" de la que parla Cañas té dues dates: el 18 de juliol de 1936... i el 3 d'octubre de 2017.