Jordi Basté segueix sent el periodista més escoltat de Catalunya, 700 mil oients cada matí. Segons l'últim EGM Ricard Ustrell en té 400 mil. Així comença la batalla entre les dues icones de la ràdio, entre dues maneres diferents d'entendre l'èxit i com arribar-hi. Fa poc van coincidir a la festa pels 100 anys de Ràdio Barcelona al MNAC. La SER no va asseure'ls a la mateixa taula. Ara són competidors. Basté farà 59 anys i s'ho mira tot amb una perspectiva diferent, de qui ja ha viscut al cim durant anys i panys. Segueix fent El món a RAC 1 i no perd la tensió i la capacitat d'observar tot el que passa, en una visió com la de la planta de Torre Godó on hi ha l'emissora: de 360 graus. Basté aquest 21 de febrer tenia un instant per felicitar la seva filla gran Geòrgia que cada 21 de febrer fa anys. La va felicitar pels 18, pels 20 va celebrar que votès per primer cop i pels 21 ha penjat un post amb una foto preciosa de pare i filla:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jordi (@jordibaste)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jordi (@jordibaste)

El pare cofoi: "L’amor és incondicional. La Geòrgia fa avui 21 anys i confirma que hem de gaudir de la vida perquè això va massa ràpid. Per molts anys!" La nena rosseta de cabells de punxa ara és una adulta que estudia per ser periodista a la Blanquerna i aborda aspectes tan complexos com el paper de la Intel·ligència Artificial en els motors de recerca. Porta a la sang la curiositat, voler saber per poder explicar. El problema de tenir 700 mil oients, set camps del Barça plens de gom a gom, és que és molt possible que surti un espontani a interrompre el joc. I un dels 700 mil, d'aquells amb pseudònim a twitter que més valdria no contestar, salta en sentir el nom que Jordi Basté va posar a la seva primogènita: Geòrgia.

Jordi Basté al Manduka, 2021, TV3
Jordi Basté al Manduka, 2021, TV3

Des de l'anonimat tuitaire, sense nom i cognoms, és fàcil provocar algú esmentant la seva filla, canviant-li el nom a un ridícul i inexistent "Giorgia" i buscar-hi una suposada imposició paterna, com si la mare de la criatura no pogués decidir el nom de la filla que va parir. Hi ha moltes versions femenines del patró de Catalunya: Jordina, Georgina, Gina, Geòrgia... i totes tenen un so bonic. És piular per provocar i Basté hi ha caigut. Comprensible quan esmenten la filla. Al tuitaire anònim li han trencat la cara a la xarxa: "Compra't un amic", "Deixa de drogar-te", "Maleducat", "Ves al metge", "Tros de subnormal", "Pallasso"... Ara s'entén millor per què Basté fa populars aquests tuitaires que passarien totalment desapercebuts: perquè els atonyinin.

Jordi Basté al Vaques sagrades,  2021 TV3
Jordi Basté al Vaques sagrades, 2021 TV3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jordi (@jordibaste)

El 30 de novembre Gabriela, la filla petita del Jordi Basté, farà 19 anys. Per si algun altre tuitaire amb pseudònim vol sortir que li trenquin la cara a twitter per dir el que no té nassos de dir-li a un pare en persona. Si no vol que la cara li trenquin en sentit no figurat. I per molts anys, Geòrgia.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!