Els periodistes recorren a llocs comuns quan han de transmetre jornades electorals llarguíssimes però el més magrejat és anomenar-les  "la gran festa de la democràcia". Doncs la festa de les municipals va anar per barris. On sí que hi ha festa grossa és a les cases que encara voten amb il·lusió, on ho contemplen com un deure cívic i alhora un orgull, on els adolescents esperen emocionats arribar a la majoria d'edat per poder votar. És el cas de la filla del Jordi Basté, que no va poder votar a les últimes eleccions, les de la Generalitat el febrer de 2021, per una setmana. Quim Torra les va convocar per 14 de febrer i la Georgia Basté feia 18 anys el 21 de febrer. Ja és mala sort. Per una setmana no va poder votar. Aquella adolescent ja és adulta, té 20 anys i estudia periodisme. Tenia ganes de votar i finalment ho ha pogut fer, estrenant-se a la seva ciutat. El més maco, votar l'alcalde o alcaldessa, el més proper. El seu pare li ha fet una foto mostrant el gest de la noia i com ha crescut:

Escriu Basté: "El primer vot, les primeres eleccions. Voti a qui voti, avui és el millor dia per recordar als avis i àvies que van fer possible que això pugui passar. I, és clar, que tots ens fem grans. Felicitats, filla. Per moltes eleccions més!". La noia és alta, com el seu pare, i amb molts cabells, al contrari que el seu pare. Una bona notícia i un orgull en una casa que respira política, civisme i contacte amb la realitat. No cal ni especular quin partit va votar, potser va votar en blanc si troba que cap li feia el pes. L'obligació és votar, exercir aquest poder, comprometre's amb els veïns i conciutadans. Molt bé. A Instagram un munt de VIPS celebren la foto, com els actors Carlos Cuevas i Rubén de Eguía. ÇLa noia ja és adulta, no hi ha problema en mostrar-la a Instagram, però el pare vol que sigui ella la que triï quan vol sortir. La filla té l'Instagram tancat però pare i filla se segueixen mútuament a la xarxa. L'única imatge icònica de la primogènita la va lluir el periodista més seguit de Catalunya quan va fer 18 anys:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jordi (@jordibaste)

Jordi Basté té dues filles i veient el seu compte d'instagram les segueix a totes dues, la Georgia i la petita. Quan veu les seves dues filles créixer, la petita serà major d'edat en poc temps, sempre fa la mateixa reflexió: es fa gran. Com tothom. Ell ja té 58 anys. Se sent gran quan un fill es fa adult. És llei de vida. La reflexió pels 18 val ara pels 20 i el vot: "Avui fa 18 anys i s’haurà d’adonar que la vida no és perfecta, com vam intentar estalviar-li la seva mare i el seu pare. Quan una criatura es fa major d’edat, les llàgrimes de les filles són pel que els espera en endavant, en canvi, pels pares, les llàgrimes són pel que deixem enrere. Suposo que perquè és en moments com aquests quan ens adonem que ja no són de la nostra propietat i que ja no soc el millor pla de la seva vida. Un pla de la seva vida que em temo que no he celebrat prou, com tocava. (...) Se n’adonarà ara que la infància és amor, l’adolescència, felicitat, i la resta, literatura, o fins i tot que arriba un moment que la maduresa pot ser una estafa. Sempre podré dir que la meva filla no es podrà queixar dels seus pares. Com la majoria, li donàvem el xumet quan plorava de petita, que li cantava “Bona nit, sé que estàs cansada els ulls se’t fan petits” quan la bressolava per fer-la dormir, li explicava contes (un d’un explorador que es deia Ricard, que vivia amb molts animals en una cabana de Sud-àfrica), la vam ensenyar a anar en bicicleta, però sobretot la vam educar, amb la seva mare, primer de tot, per saber donar les gràcies. Esperem que recordi, per sempre més, que els pares som els primers que més l’estimen i que més la protegeixen (...) Encara no soc conscient de com l’enyoraré d’aquí a un temps i de les hores que vaig desaprofitar-la. (..) Que no s’oblidi mai que el gran amor de la meva vida és ella". Impossible no emocionar-se. EN Blau vota Basté.