L'actor i director Joel Joan és una de les veus més compromeses en el món de la cultura del nostre país amb tot el que té a veure amb la preservació i cura de la llengua catalana. No només perquè porti gairebé tota la vida treballant aquí i sent l'autor d'inoblidables creacions en català, ja sigui a la televisió (Plats bruts, Porca misèria, El crac) o damunt els escenaris (El nom, Escape room).

joel joan escape room

Escape room

A les xarxes socials sempre ha manifestat incredulitat davant tots aquells que podent-ho fer, no utilitzen sempre el català en els seus comentaris, o removent consciències sobre per què la nostra llengua no té la presència que caldria en tots els àmbits. Ara ho ha tornat a fer amb un celebrat tuit sobre una troballa.

joel joan ulleres

TV3

Hewlett-Packard, també coneguda com a HP, és una empresa nordamericana de tecnologia que es va fer famosa per fabricar i comercialitzar hardware i software i proporcionar serveis d'assistència informàtica. Fundada l'any 1939 a Palo Alto, Califòrnia, són moltes les llars que compten amb una impressora d'aquesta marca. Joel Joan també en té una. I amb què s'ha trobat aquest matí? Amb això:

El descobriment sobre el manual d'instruccions en català ha sorprès positivament molts dels seus seguidors:

Que algú els hi imprimeixi un full amb la troballa i li enviï al govern espanyol perquè prenguin nota. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat