Per a la majoria de tots nosaltres, aquest 2020 toca celebrar l'aniversari sota la preocupant i temuda ombra del coronavirus. Les festes es redueixen a cercles íntims i familiars, amb les conseqüències de la pandèmia voltant-nos el cap. Per posar un exemple: el del sector dels artistes i creadors culturals, que han tornat a veure com es quedaven sense feina per segona vegada en pocs mesos, patint la cruesa de les restriccions més dures. En aquest col·lectiu no sembla que hi hagi molt d'ànims per a l'alegria, tot i que sempre hi ha qui intenta sobreposar-se fent servir l'humor. És el cas de Joel Joan, a qui el coronavirus i el tancament del teatre Condal​, on representava 'Escape Room', no li espatllarà la seva festa dels 50 anys

joel joan escape room acn

Joel Joan a 'Escape Room' / ACN

joel joan nen

Joel Joan quan era un nen / @joeljoanjuve

Joel Joan cabells llargs / arxiu

Joel Joan cabells llargs / arxiu

anna sahun joel joan ACN

Joel Joan amb Anna Sahun als Premis Gaudí / ACN

I és que mig segle de vida és un moment vital que val una celebració. Moltes vivències, lluites, èxits personals i professionals, i és clar, també alguna decepció que forma part de l'aprenentatge. En Joel les ha viscut de tots els colors, però pot estar ben satisfet del que ha aconseguit. Protagonista d'algunes de les sèries més recordades pel públic de casa nostra, com 'Plats Bruts', 'Porca Misèria', 'El crac' o 'Poblenou', fins i tot va assolir l'èxit a Espanya, amb 'Periodistas'. Sense oblidar-nos, evidentment, d'una impressionant carrera teatral que avui en dia continua viva. L'actor, director i guionista, expresident de l'Acadèmia Catalana de Cinema té motius per sentir-se orgullós, a banda d'una família plena d'afecte. Aquell nen del 70 segueix gaudint de la vida, i aquest 2 de novembre del 2020 ho farà amb molts 'tacos' i ironia: "tinc 50 tacos... de pollastre concretament i ja et dic jo que són molts tacos per una farra de només 6 persones". Les felicitacions, algunes de ben divertides, són constants.

Joel Joan a Plats Bruts TV3

Joel Joan a 'Plats Bruts' / TV3

joel porca miseria

Joel Joan a 'Porca Misèria' / TV3

Joel Joan i Pepón Nieto Periodistas Supertele tvcoleccion.blogspot.com

Joel Joan i Pepón Nieto 'Periodistas' portada Supertele / tvcoleccion.blogspot.com

joel joan el crac

Joel Joan a 'El Crac' / TV3

Encara li queden moltes coses per gaudir, però "que le quiten lo bailao". Una d'elles, per què no, veure i viure la República Catalana. També, en aquest camp, és tan lluitador com somiador. Per molts anys, 'crac'!

joel joan samarreta

Joel Joan samarreta Free Catalonia / @joeljoanjuve

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat