La mort de Josep Mª Benet i Jornet als 79 anys ha deixat orfes nombrosos catalans. Un dels dramaturgs més importants del teatre català, premi d'honor de les lletres catalanes i sens dubte, el pare dels culebrots televisius a casa nostra. Pioner dels serials televisius dels migdies, els espectadors de TV3 ja no van ser els mateixos després de quedar-se clavats a la cadira amb Poble Nou, Ventdelplà o aquella obra mestra entre vinyes i incestos, Nissaga de poder, o l'excel·lent continuació, Nissaga. L'herència.

Josep Maria Benet i Jornet

La mort de Papitu per coronavirus, i que feia anys que arrossegava una crua malaltia com és l'alzheimer, ha deixat sacsejats els que l'estimaven i el van conèixer. A El món a RAC1, Joan Bas, cocreador de Poble Nou, ha revelat que era algú inimitable, "terriblement exigent, amb la gent, però sobretot amb ell mateix". Explica que el va anar a veure amb el Sergi Belbel fa poc a la residència de Lleida on s'estava, i que li van posar músiques que ell reconeixia, com West Side Story. També hi ha intervingut Margarida Minguillón, la Rosa de Poble Nou.

poble nou

TV3

poble nou2

TV3

Agraïda eternament a Benet i Jornet, ha lamentat que en qüestió d'homenatges, "no ha sigut dignament tractat, quan era en vida. Responsables? Tothom, però una mica més les institucions. De seguida passem full massa de pressa amb tot". Qui feia de fill seu a la sèrie, Joel Joan, ha escrit un sentit adeu al Papitu amb un tuit emocionant sobre qui i com era aquest geni del teatre i la televisió:

Descansi en pau. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat