Girona està de moda. L'equip de futbol entrenat pel gran Míchel Sánchez, líder de la Lliga després d'atonyinar el Barça a l'Estadi Olímpic, té bona part de culpa d'aquest nou boom. Però els atractius de la ciutat i de les diferents comarques gironines van molt més enllà de qualsevol fenomen esportiu. I la bona teca seria un dels elements que sempre s'han de posar sobre la taula. El 'Joc de Cartes' de TV3 ho té ben present, i no només pel lligam personal del seu presentador Marc Ribas. Trobar bons restaurants sembla garantit en aquestes terres. Fins i tot pots anar a petar a uns quants de singulars. Alguns, extremadament peculiars. I en Josep Albacete, del Nou Quart a Quart, pot oferir una classe magistral. No digui Girona, digui el Far West. O Far East, en aquest cas. 

En Josep es transforma quan entra per la porta del seu local. Passa a dir-se Joe, convertit en un personatge que, com ell mateix reconeixia durant el programa, se l'ha menjat completament. La primera imatge del capítol va deixar tothom descol·locat, pertorbat, encuriosit i en estat d'al·lucinació total. En Joe és un vaquer. Un xèrif. Amb barret de cowboy, pistola, estrella... tots els complements. Fins i tot la seva forma de parlar canvia, s'adreça a tu com si estiguessis mirant un western de tota la vida. L'impacte sobre Marc Ribas i la resta de participants va ser total. No s'havia vist mai. I no sabem si es tornarà a repetir. 

Vaquero Joc de Cartes TV3
Un vaquer a 'Joc de Cartes' / TV3
Marc Ribas rie TV3
Marc Ribas es peta de riure / TV3

En Joe s'ha fet molt popular, òbviament. Sí, perquè una setmana més 'Joc de Cartes' va comportar-se de manera intractable, amb un 18'3% i 325.000 fidels pendents de tot el que passava. Una dada espectacular, més tenint en compte que competia contra el Barça a la Champions. Perdó: contra el desastre absolut del Barça a la Champions. Segur que més d'un culer avergonyint va abandonar el futbol i va sintonitzar TV3, trobant una paleta d'or com l'esmentat Joe i la seva hamburgueseria temàtica, digna de Port Aventura. Ell era el vaquer, imaginem que els comensals que el visiten són els indis. I ja és això, perquè pel que sembla, dinar o sopar allà és fer l'indi. No seria un referent gastronòmic, no. I hasta aquí quiero leer, que en podríem donar més detalls. No cal. Només direm la paraula màgica: ultracongelat. 

Josep Albacete Joe TV3
Josep Albacete, en Joe / TV3

Ara bé, que en Josep es va guanyar un trosset del cor dels espectadors, i també del Marc, queda totalment contrastat. Ribas el va puntuar amb un 10 en el servei, i mira que és d'aquells llocs on tu mateix has d'apuntar a mà la teva comanda. Però el xou el posa en Joe, i en això és imbatible... i entendridor. El punt freak i la seva bonhomia, i les pinzellades sobre el passat de la seva família construint decorats per a pel·lícules de l'oest pagaven la pena. Això sense menystenir la resta de participants, amb una formatgeria amb degustació aixecant el títol i un restaurant de cuina tradicional una mica emprenyat per no haver estat l'escollit. Coses de 'Joc de Cartes'. Però per això també n'estem enganxats.

Josep Albacete Joe Marc Ribas TV3
Josep Albacete, en Joe, i Marc Ribas / TV3

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!