A Catalunya som gent de bona taula. Tu li pots preguntar a un català que et recomani un bon restaurant a un poble perdut de La Garrotxa, del Gironès o del Priorat i et vindrà amb un excel de vint pàgines. I a partir de demà, més noms a apuntar a l'agenda. Perquè demà torna Joc de cartes, una de les apostes estrella de TV3 de cara a la primavera que avui comença. I ho fa amb alguna sorpresa que us avança En Blau.

joc cartes4

TV3

joc cartes1

TV3

El Roger Torrent de la gastronomia catalana, el xef terrassenc Marc Ribas, ara puja a un ring per colpejar els estómacs catalans amb bones dosis de teca... i de rivalitat entre els restauradors per defensar a quin restaurant es menja millor i endur-se un premi de 5.000 euros per invertir al seu local.

En aquesta nova temporada viatjarem fins a Vic o fins al barri mariner del Serrallo per tastar els sabors més exòtics o tradicionals de la cuina catalana. I pel que s'ha vist, el menú d'enguany incorporarà pijos tafaners, perepunyetes posant cara de pomes agres, i tensió, molta tensió..., com la que podeu veure a continuació.

Una novetat important és que el joc que s'estrena demà no només es jugarà a la taula d'un restaurant.

joc cartes2

TV3

El mateix Ribas ja avisa que la carta d'aquest any no sempre correspondrà a un restaurant: "ens agrada trencar les nostres pròpies normes i menjar a d'altres llocs: al bell mig d'un mercat, en un festival de moda, entre compra i compra i fins i tot, en un lloc on no hi tenen menjador. Un bon àpat es pot fer a tot arreu".

joc cartes3

TV3

La cuina del porc de la Plana de Vic, protagonista del primer programa

Dirigit per la periodista Carla Lladó, i produït per Magnolia TV, la segona edició de Joc de cartes constarà de 12 programes "normals" i 4 d'especials, a La Boqueria, a El Rebost de l'Illa Diagonal, en Food-tracks o un programa sobre Caterings. Però per començar, un primer plat amb tot el 'picant' del món, i no pel menjar, sinó per la tensió. Estarà basat en la cuina del porc a la Plana de Vic, on hi participaran el restaurant Bardaguer de Folgueroles, el Barecu de Vic, el Pla de l'Os de Sant Miquel de Balenyà i el Vicfood, també de Vic.

joc cartes9

TV3

Per què picant? Perquè dos dels restauradors ja es coneixien abans de concursar i ja porten de sèrie una relació no gaire... fluïda. A més, ja els podem avançar que en aquesta primera emissió hi haurà una sorpresa final que trencarà els esquemes als espectadors i on la màxima culinària de no todo el monte es orégano es complirà amb escreix, amb un gir inesperat en el desenvolupament del programa.

joc cartes8

TV3

Més novetats, a banda de les etiquetes habituals que es premiaran en cada programa (menú, cuina, preu, servei i menjar) se'n afegeix una de nova, "segell blau", on es premiarà el millor nivell de sostenibilitat dels quatre aspirants. I l'endemà del programa, secció especial al Tot es mou de TV3 cada dijous a la tarda.

La primera edició, un èxit

A la primera temporada, la recepta del Joc de cartes va anar sumant adeptes a mesura que anaven passant els programes. D’un 9,6% de share que va aconseguir a la primera emissió fins arribar a superar el 18 % els darrers dijous establint-se en aquestes excel·lents xifres, amb més de 400.000 espectadors de mitjana. Tant bona acollida que fins i tot a Telemadrid han volgut exportar un programa, que alhora beu d'un format internacional, My restaurant rocks. Dades magnífiques on fins i tot hi va haver lloc per àpats pujats de to...

Seguin a taula per degustar Joc de cartes.