L'univers pro-Colau és expert en xarxes socials... i té la pell molt fina. El famós i indignant vídeo de la batllessa menystenint el català ha provocat un efecte crida: molts han anat a parar als diferents comptes d'aquesta parròquia per tafanejar als seus continguts. El que allà s'han trobat els ha deixat bocabadats: especialment el que pengen a Tik Tok, l'app de moda entre els adolescents. Dos joves ballen davant del mercat de Sant Antoni lloant els triomfs de l'administració dels Comuns: que si el bicing, que si la T-Usual, que si han eliminat la contaminació amb les superilles o la prohibició d'entrar als cotxes més contaminants... tot "ho peta". Un exercici d'optimisme sense complexos que generaria debat. El que posa gairebé tothom d'acord és que el vídeo és tronat. El productor Josep Maria Mainat, entès en termes audiovisuals, el destrossa: "Edat mental del guionista=desconeguda"

Josep Maria Mainat TV3

Josep Maria Mainat a 'Tot es mou' / TV3

video BCN Tik Tok @barcelonaencomu

video BCN Tik Tok / @barcelonaencomu

L'opinió d'en Josep Maria, amb un ull seguint el seu infern personal i amb l'altre l'actualitat que ens envolta, no ha passat desapercebuda per a un famós tertulià d'Alfonso Arús a La Sexta, i que de tant en tant ensenya els seus tics antiindepes: Joan Spin. L'ex de Betevé defensa les creacions tiktokers del partit morat llançant-li una acusació greu: la de connivent (com a mínim) amb la corrupció de l'època de Jordi Pujol, el famós 3%. Ho fa a través de la figura de l'exdirector de Catalunya Ràdio i TV3 Lluís Oliva, mort el 2018, i al que també assenyala com a beneficiari d'aquest percentatge, per partida doble. Potser es refereix a alguns dels programes (o tots) que la productora Gestmusic va fer per a la pública durant el mandat d'Oliva, entre el 1995 i 2001. En són molts: 'Ara va de riure', 'Hola, Hola, Hola', 'L'envelat', 'Amor a primera vista', '100 anys de cançons' o 'Un segle de cançons', 'Mira, mira' o 'Festa major'. Spin, però, no ha concretat més.

Joan Spin Aruseros La Sexta

Joan Spin 'Aruseros' / La Sexta

lluis oliva tv3

Lluís Oliva exdirector de TV3

Spin es passa de frenada: està bé defensar els teus, però amb arguments, proves i dades. La resta semblen enrabiades de tiktokers

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat