La portada del setmanari satíric El jueves de "Los gilipollas de 2016" era el who is who dels personatges més detestats pels humoristes de la revista. Al capdamunt d'aquella portada de fa dos anys hi havia dos homes que estaven predestinats a trobar-se i ara ha succeït: Eduardo Inda i Javier Cárdenas. Els planetes s'han aliniat. La ràdio musical de Planeta és Europa FM i cada matí emet Levántate y Cárdenas, el quart programa despertador segons l'EGM espanyol. Cárdenas es va animar i després d'escoltar com Pablo Echenique de Podemos criticava que el digital d'Eduardo Inda liderés les crítiques per la compra del xalet del matrimoni Iglesias-Montero entrevista per primer cop el director d'OK Diario. El jueves, i Espanya, no s'ho podien creure.

cardenas inda el jueves

Els dos comunicadors no es besen perquè no s'arriben: l'entrevista és per telèfon. L'inici és prometedor. Cárdenas: "Encantado de hablar contigo". Inda: "Lo mismo digo porque te admiro, te aprecio y eres un tipo decente". Cárdenas: "Tienes un par de huevos pero va a parecer que te estoy devolviendo el piropo. Has demostrado que no te casas con nadie". Després d'aquesta declaració d'amor, Inda ven el seu peix: “Podemos lleva tiempo intentando asesinarme civilmente con la colaboración de periodistas afines, no diré que a sueldo”. Insinua que Ignacio Escolar cobra de Podemos. "La culpa es de los otros medios que los llevan como si fueran gente normal". I també assenyala Jaume Roures "El gran enemigo de España a quien hemos regalado el fútbol televisado. Esto se debe a sobrecogedoras razones, al sobre-cogimiento". Insinua (coger sobres) que algú cobra comissions il·legals. Cárdenas ho diu més clar "Hay dádivas de por medio".

eduardo inda 2  la sexta

La Sexta

Per entendre l'estrany matrimoni Inda-Cárdenas cal recordar que el digital d'esquerres que dirigeix Ignacio Escolar, Eldiario.es, és l'oponent d'Inda i alhora el mitjà que ha criticat els programes de Cárdenas, fins el punt que el periodista català s'hi ha querellat per difamació. En Blau ja va publicar que alguns mitjans acusen Cárdenas de demanar-los que parlin bé d'ell a canvi d'aparèixer al seu programa de TVE, cosa que va acceptar el digital d'Inda però no els de Pedro J. Ramírez o Escolar. Aquesta foto és d'una connexió a Hora punta de La 1 amb un periodista del diari d'Inda amb el logo ben clar, fent publicitat encoberta.

yo tele  rtve

TVE

Cárdenas li ha aconsellat a Inda que vagi “con cuidado” perquè Podemos “te han puesto en la diana y están alentando la violencia”. Cárdenas tem per la vida d'Inda; "Veremos si no hay un susto de aquí a poco" i acomiada a l'heroi de guerra. Inda respon: "Eres el único periodista con este nivel de decencia, de narices no vas corto. La prensa de Madrid no me defenderá". I Cárdenas respon "En Catalunya pasa lo mismo, cuando los mossos espiaron a Albert Castillón aquí nadie dijo nada porque la prensa está subvencionada". Després Cárdenas va marxar a TVE a fer el seu Hora punta a 40 mil € el programa. Això sí que és una bona subvenció.

cardenas tve

TVE

A la TV pública Cárdenas va entrevistar un expresidiari que ara és runner. L'espectador no va ser capaç d'esbrinar per quin delicte havia estat 10 anys a la presó. Cárdenas es fa un embolic amb una baralla amb un mort i no queda res clar. No quedava bé un delicte de sang al mig de la seva enèsima història de superació. El convidat es posa a plorar i l'audiència no sap si empatitzar-hi o fer com ell: córrer.