Jaume Roures és, amb el seu soci Tatxo Benet, l'amo de l'imperi audiovisual català Mediapro, l'únic capaç de competir amb l'altre, el Grup Planeta. Mentre el departament audiovisual de la família Lara és desacomplexadament unionista, amb Antena 3 o La Razón com a paradigmes de l'antiindependentisme furibund, Jaume Roures passeja la llufa de ser un 'sediciós indepe' segons els seus enemics. Aquest dijous ha aclarit la seva ideologia al respecte en un acte a Madrid del Foro Nueva Economía que ha recollit el diari El Mundo. Jaume Roures: "Yo no soy independentista".

jaume roures quim torra ACN

ACN

Pels qui hiperventilin considerant-lo unionista, no és tan simple: "Estoy declaradamente a favor del derecho de autodeterminación de los pueblos. No sé si el referéndum es de autodeterminación, pero creo que los catalanes tienen derecho a expresarse, como si se convoca un referéndum a escala de Estado (...) Cuanto más se tarde, la situación siempre empeora. No es bueno dejar pudrir los problemas". Roures s'espolsa els enemics mediàtics poderosos que manté des de fa anys que l'acusen de contrari a la unitat d'Espanya. 

roures benet ACN

ACN

El diari explica en paral·lel que Mediapro ha perdut els 20 milions que Florentino Pérez pagava a Roures per la gestió del canal de TV oficial del club blanc, que passa a mans de Telecinco i Telefónica. I afegeixen que una empresa xinesa ha comprat el 53,3% de Mediapro, que seguiran gestionant Roures i Benet. Jaume Roures nega que estigui enemistat amb Antonio G. Ferreras que es va sentir ofès per acusacions de "blanquejar la ultradreta". Roures: "El otro día hizo una referencia negativa a mí por una información que no contrastó. No tengo problemas históricos y espero que no tengamos problemas". Roures ha produït documentals de clavegueres de l'Estat que La Sexta s'ha negat a emetre.