Fiasco de l'espanyolisme a Barcelona contra la llei d'amnistia, amb Puigdemont al centre de la diana. La manifestació contra el pacte entre PSOE i els independentistes no ha omplert la plaça Sant Jaume aquest passat diumenge. Unes 500 persones -segons xifres de la Guàrdia Urbana- han estat les que han anat a la manifestació davant el Palau de la Generalitat contra l'acord per l'amnistia entre el PSOE, Junts per Catalunya i ERC, amb alguns dels manifestants portant ninots de Puigdemont vestit de pres i de Pedro Sánchez amb un nas de Pinotxo.

manifestació contra l'amnistia a la plaça Sant Jaume (7)
Manifestació contra l'amnistia a Barcelona / Foto: Miquel Muñoz
manifestació contra l'amnistia a la plaça Sant Jaume (6)
Una dona es manifesta contra l'amnistia a Barcelona / Foto: Miquel Muñoz

Aquí veuen alguns dels quatre gats que van perdre el diumenge al migdia per anar a fer el paperot davant del palau de la Generalitat, per exemple, aquesta dona agafant un senyal d''Stop amnistia' o aquesta altra cobrint-se la cara amb una mascareta i la paraula "chorizos". Però falta una dona que va sortir al TN Cap de Setmana del Ramon Pellicer i que a simple cop d'ull va passar desapercebuda. Una senyora a qui ja havíem vist en anterioritat en una altra mani d'aquest estil, i en qui s'hi va fixar el gran Jair Domínguez a l'Està passant d'aquest dilluns. Analitzaven ell i el Queco Novell la mani de diumenge, i les consignes, incidint de manera hilarant sobre la rima que van fer servir els manifestants. Diu el Queco: "Bones rimes. Per exemple: 'Partido Socialista, putero y golpista', 'España no se vende, España se defiende', 'Puigdemont a prisión'... bé, rima consonant. Després, 'Puigdemont es español'... rima assonant. I finalment: 'Pedro Sánchez, hijo de puta'... aquí ja van passar al vers lliure.

esta
Jair Domínguez i Queco Novell / TV3

El millor, però, va ser quan van reproduir una notícia del TN del dia abans, on el Pellicer informava de com havia anat la cosa. I just en acabar de parlar, la cua d'imatges de la peça regala una imatge impagable, una vella coneguda, un personatge histriònic, esperpèntic i caricaturesc que vam veure fa unes setmanes. On? En una altra manifestació que es va fer al mateix lloc, el passat novembre. Una imatge que va donar la volta al món, carn de milers de mems i paròdies, com a protagonista d'Alien, fent-li la competència a Whitney Houston, dins del quadre més famós de Munch o com si fos un Tyranosaurus Rex de Jurassic Park. Una dona rossa, ulleres fosques i una bossa de mà agafada al braç i embolicada amb la rojigualda, que es va posar a cridar com si acabés de viure una tragèdia:

Doncs aquesta dona, com si fos la protagonista d'Aliens, el regresoJurassic Park 2: el mundo perdido, ha tornat... I el Jair Domínguez l'ha vista... i ha al·lucinat: "Eh! Eh! És ella! És aquella dona que bramava!... Que per cert, aquesta dona, és molt de dretes, però la mandíbula li marxa a l'esquerra, eh?".

Sensacional. Ja ens imaginem que aquesta senyora continuarà anant a les manis d'aquest tipus. Així que sense ella proposar-ho, s'ha convertit en una mena d'On és Wally?, on el Jair la buscarà entre la gent, però enlloc del personatge amb el jersei a ratlles blanques i vermelles, embolicada amb una bandera espanyola: On és Fatxy?

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!