Sessió de control al director de TV3 Vicent Sanchis al Parlament de Catalunya. És com un programa de 2 hores retransmés en directe per la web del Parlament. És millor, més tens i amb més mala llet que Planta Baixa i Més 324 sumats. Obre el foc Nacho Martín Blanco, diputat de Ciutadans amb una pregunta llarga i previsible: "¿No le da vergüenza dirigir esta TV3 que blanquea el terrorismo e intoxica a la opinión pública... bla,bla bla?". Sanchis s'incorpora, somriu, s'acosta al micro i respon amb dues lletres: "No". 

vicent sanchis Canal Parlament

Canal Parlament

Cs i el PP ataquen Sanchis pels programes d'entreteniment. Un diputat del PP, Daniel Serrano, ataca Està passant "El gag de putos perros a los mossos no es humor. Y un co-presentador de TV3, Jair Domínguez, se dirigió a un diputada del PP (Cayetana Álvarez de Toledo) insultándola "Se escribe Girona, retrasada". ¿Lo ve normal? Rescinda los contratos con esas productoras porque nos insultan".

Sanchis: "El programa va rebre un apercebiment i el director va demanar excuses sobre el gag dels mossos. I això del tuit no va passar dins de TV3.  El que passa fora? Estic d'acord amb vostè. El Llibre d'estil de TV3 no permet aquestes expresions dels treballadors de TV3 però no es refereix als col·laboradors, que són milers, i ho estem revisant. Estic perquè la gent es respecti". Jair pot fer ara aquest tuit però en el futur si es canvia el Llibre d'Estil ja no:

toni soler jair dominguez psc tv3

TV3

La polèmica segueix amb Cs contra FAQS per promocionar l'entrevista amb Arnaldo Otegi amb música, Forever Young. Sanchis insisteix en que FAQS no és un programa informatiu sinó d'entreteniment. Blanco denuncia una taula rodona sobre protestes: "Un enfilall de mentides sobre la policia, deien que Espanya era un Estat opressor amb exiliats i represaliats. Hi van convidar Arran, que fa terrorisme i ataca seus de partits amb cops de martell". Sanchis: "No ens diguin quines preguntes hem de fer. És abusiu. I Arran no és una organització terrorista. Vostè menteix. Apami les seues expressions".

nacho martin blanco cp

Canal Parlament

La CUP es queixa: "Per una qüestió d'ordre demanem que el diputat de Cs retiri la qualificació d'organització terrorista". Blanco s'arronsa "Si volen diré que és terrorisme de baixa intensitat". La sessió és de control de tot el Parlament amb la CCMA, TV3 i Catalunya Ràdio. Però sempre es redueix a Cs i el PP contra Sanchis. I sempre guanya Sanchis.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat