Aquests dies, les espanyes s'han posat les seves millors gales per fer una versió any 2022 de Bienvenido Mr. Marshall. Només calia veure Felip i Letícia com dos estaquirots palplantats esperant que arribessin a sengles cites el president dels Estats Units, Joe Biden, i la seva dona Jill. Després, besamans a Palau amb tots els palmeros habituals volent sortir a la foto, sopar d'homenatge i cimera de l'OTAN a Madrid. Zarzuela de punta en blanco i també el Museu del Prado. Perquè entre discussió i discussió entre els caps d'estat i de govern, s'han posat les botes en diferents àpats. Més enllà de reunir-se per parlar de qüestions importants, se suposa, tots els dirigents, després de menjar amb Felip i Letícia, ho van fer en un sopar ofert pel president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. On? Sopant al claustre de l'esmentat museu, situat a la darrera planta de l'ampliació del museu. I just abans de posar-se com el Quico, foto de família de tots els participants de la cimera de l'OTAN i les seves parelles al costat del mític quadre de Las Meninas de Velázquez.

cimera otan prado
Reunió de caps d'Estat i de Govern en la cimera de l'OTAN i foto de família al Museu del Prado / Efe

Així, al costat de l'icònic quadre, i sens dubte, el més representatiu del museu madrileny, vam veure el president espanyol Pedro Sánchez al costat de la seva dona Begoña Gómez; el president del Consell Europeu, Charles Michel; el president de França, Emmanuel Macron, amb la seva dona Brigitte Macron; el primer ministre britànic Boris Johnson; el president dels Estats Units Joe Biden amb la seva dona Jill; el primer ministre de Malta, Robert Abela, amb la seva dona Lydia; el primer ministre italià, Mario Draghi; el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg; Jonas Gahr Støre, primer ministre noruec; Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea, Xavier Bettel, primer ministre de Luxemburg, i tants i tants altres. Veurem si la cimera serveix d'alguna cosa i tot el paperot institucional i protocolari que s'ha viscut aquests darrers dies a Madrid. De moment, qui sembla que n'està satisfeta és la periodista Ana Pastor.

Ana Pastor El Objetivo La Sexta
Ana Pastor / La Sexta

La periodista i presentadora de La Sexta deu estar molt emocionada pel que ha vist aquests dies que no ho ha dubtat en fer-ho saber a xarxes amb una piulada desfent-se en elogis d'una Espanya que ella considera que es lo más, a jutjar pel que ha escrit: "Somos un gran país. En muchos sentidos. Y estos días lo han visto fuera también". Quinze paraules omplint-se la boca parlant de les bondats que al seu parer té aquest país, posant com a exemple la cimera de l'OTAN. I qui li ha respost amb una galeta a mà oberta que deu haver ressonat fins a les parets del Museu del Prado? Qui li ha dedicat un zasca tuitaire que haurà fet fugir per potes Velázquez de dins del quadre de Las Meninas? Jair Domínguez.

281780123 148717851050499 7627981601300668395 n
Jair Domínguez / @jairdominguez_

El presentador català no acostuma a mossegar-se la llengua mai quan veu o sent alguna cosa que li remou per dins. Té el sa costum de dir el que li surt del monyo i quan algú s'omple d'espanyolitat patriòtica hiperventilada, encara més. I aquesta vegada no ha estat una excepció. El bo d'en Jair ha llegit el que ha posat Ana Pastor i li ha respost de manera contundent, rebaixant l'eufòria de la periodista madrilenya per la cimera. Què li ha dit a Pastor?: "Esta España de la que hablas es una putísima mierda rancia, Ana"...

Es pot dir més alt, però no més clar. La xarxa, esvalotada:

Parlant de quadres, Jair Domínguez li ha pintat la cara a Ana Pastor... I sense necessitat d'anar al Museu del Prado.