Bienvenido Mr. Marshall ha tornat. La mítica pel·lícula de Berlanga ha viatjat en el temps amb la rebuda de Zarzuela al president dels Estats Units Joe Biden i la seva dona Jill. Tothom revolucionat a Palau. Tots vestint les millors gales per rebre POTUS amb tot luxe de detalls. Només faltava que durant la recepció Felip i Letícia s'haguessin posat a cantar allò de "Americanos, vienen a España gordos y sanos. Viva el tronío y viva un pueblo con poderío. Os recibimos americanos con alegría. Olé mi madre, olé mi suegra y olé mi tía". I segur que de ganes no els hi han faltat als monarques espanyols, excitats amb la visita. Tothom estava tan nerviós per quedar bé davant l'home més poderós del planeta que el besamanos ha estat un desastre protocolari, amb els reis i els convidats que no tenien après, a aquestes alçades de la pel·lícula, on s'havien de col·locar per fer-se la foto després de saludar els reis. Perquè en teoria, s'haurien d'haver anat posant entre Felip i Letícia, i no amb ells al mig. Xiuxiuejos, correccions en públic... un esperpent en el qual s'hi ha fixat l'experta en imatge de TV3, Patrycia Centeno:

Letícia, per cert, que no ha parat de repetir (fins a 40 vegades) als convidats: "Thank you, see you in a minute". Un cop passat el tràngol, tots a posar-se les botes amb el pantagruèlic sopar d'homenatge que s'ha fet, amb la sala plena de gom a gom, tothom volia sortir a la foto, més de 40 caps d'estat i de govern, i predisposats a fotre's un tiberi de traca. Aquest ha estat el menú: assortiment d'entrants (olives esfèriques, brioix de tonyina vermella a la mostassa antiga, ceviche de corbina amb llet de tigre, air bag de picanya, llamàntol amb sopa d'oli i aranja rosa, truita de gambeta, sardines marinades amb salsa romescu, tac de vedella glacejada i gilda de salmó fumat, croquetes de gamba a l'all, kikos amb guacamole, bunyol de bacallà i gaspatxo a l'oli d'alfàbrega), després, lluç amb salsa menier tapioca i ous de truita, i per postres, escuma de coco amb granissat de menta i fruita de la passió. El menú es va acompanyar de vi negre, blanc i escumós.

felip recepcio biden4
Recepció de Felip i Letícia a Joe Biden / @CasaReal
felip recepcio biden3
Recepció de Felip i Letícia a Joe Biden / @CasaReal
felip recepcio biden2
Recepció de Felip i Letícia a Joe Biden / @CasaReal

Aquí en aquesta foto veiem Felip ben envoltat dels palmeros habituals. Però la imatge que s'ha produït unes hores abans a l'aeroport de Barajas ha estat ben diferent. una imatge insòlita i lamentable, esperant precisament el president dels Estats Units que arribés amb el seu avió. Una imatge especial perquè Felip semblava, precisament, un dels protagonistes de la mítica pel·lícula amb la que obríem aquesta peça, sol, com un estaquirot, sense saber on mirar, què fer o com posar-se, esperant durant més de cinc minuts allà palplantat. Una imatge ridícula que ha servit perquè la xarxa fes mofa màxima amb l'espera (llarguíssima) del monarca espanyol:

felip recepcio biden5
Felip, esperant Joe Biden / @CasaReal
felip recepcio biden6
Felip, esperant Joe Biden / @CasaReal

Entre estar tantes hores dempeus esperant Biden, el besamans i el discurs durant el sopar, segur que Felip tindrà mal d'esquena, pobret. Haurà de prendre's uns dies de descans després de tant d'esforç.