El president dels Estats Units, Joe Biden, acompanyat de la seva dona Jill, han estat aquests dies a Madrid, on van ser rebuts amb tots els honors pels reis d'Espanya. Amb tots els honors i fent el paperot d'esperar-los com sengles estaquirots, tant Felip com Letícia, palplantats esperant les arribades de POTUS i de la seva dona. Saben la pel·lícula Bienvenido Mr. Marshall? Doncs això. Felip, amb cara de no saber què fer, esperant sol molta estona, sota la solana de l'aeroport, i ella, tres quartes parts del mateix.

felip recepcio biden5
Felip, esperant Joe Biden / @CasaReal

Després, recepció a Palau, amb els palmeros habituals fent-se la foto en el sopar pantagruèlic que van donar en honor del president nordamericà, on es van posar com el Quico: olives esfèriques, brioix de tonyina vermella a la mostassa antiga, ceviche de corbina amb llet de tigre, llamàntol amb sopa d'oli i aranja rosa, truita de gambeta, sardines marinades amb salsa romescu i un llarg etcètera. Abans, però de posar-se les botes, va haver-hi el tradicional besamans, on una vegada més els monarques espanyols van deixar clar que no tenen clar el protocol, i amb molts convidats no van saber com posar-se correctament per la foto.

Parlant de correccions, algú que sovint se les passa pel forro és Joe Biden. Deixant de banda el que sempre s'ha comentat d'ell, que té les mans molt llargues, quan Felip i Letícia van saludar Biden i la seva dona Jill al Palau Reial de Madrid, va tenir lloc un fet en el qual s'hi han fixat al diari Daily Mail. Una frase que li va dir Biden a Felip. Sobre qui? Sobre la seva dona, Letícia, que es trobava a la vora. 

felipe letizia biden gtres
Felip, Letícia i Joe Biden / GTRES
DL u513680 101
Felip, Letícia i Joe Biden / GTRES

Va ser just en el moment en el qual va conèixer l'asturiana, quan va aprofitar per fer un comentariet, una gracieta, un vell acudit que acostuma a pronunciar, com ja va fer fa un any amb el primer ministre britànic Boris Johnson quan va conèixer la seva dona. Què li va deixar anar Biden a Felip sobre Letícia? "Els dos ens hem casat amb dones per damunt de les nostres possibilitats". Reacció del Borbó? Riallada sonora. Reacció de la reina? Cara de circumstàncies, de pomes agres, fins i tot. Somriure lleu, dissimuladíssim, com per fer via i passar ràpidament a una altra cosa. Lluny de l'exagerada reacció de Felip. En definitiva: es nota molt que no li va fer punyetera gràcia.

No només els micròfons van captar això, com han destacat al Huffington Post, també van copsar un comentari de la dona de Biden, Jill, sobre el que portava posat la reina Letícia. Li diu al seu marit: "Ella tenia posat un vestit blanc abans. Vaig dir: 'Oh, no'. Portes posat això aquesta nit?". Per què ho va dir? Pel look similar que en aquest cas, haurien lluït totes dues en el sopar. Un sopar on probablement, Biden va continuar amb els seus comentaris graciosets a Letícia.