Jaime Peñafiel comença a pagar la factura de la seva incursió salvatge a la intimitat dels reis d'Espanya. El veterà cronista reial ha donat veu a Jaime del Burgo, armant un escàndol de difícil control. Tant és així que hem vist reaccions definitives a Zarzuela, com que Letícia s'immolés davant la seva família política al dinar d'aniversari de la infanta Elena, o que Felip hagi canviat el cap de la Casa Reial en un moment de màxima tensió com aquest. Tensió que s'intenta tapar a l'opinió pública gràcies a mitjans afins, però ni així. La bola de neu és gegantina. I un pas massa agosarat de Peñafiel ha provocat una altra conseqüència ressenyable: que el diari 'El Mundo' no publiqui més articles d'una de les seves plomes estrella dels darrers 30 anys.

Acomiadat, fulminat, cessat. Totes aquestes expressions servien per qualificar la desaparició del mític 'Azul y Rosa' de les pàgines del diari del dissabte, i una munió de gent ho justificava: s'havia passat de la ratlla de manera flagrant. No tant per la primera andanada amb Del Burgo; el problema ha estat que ha començat a revelar altres confidències molt més escabroses. "Recibo muchas llamadas y tengo una fuente fiable: Letizia tenía problemas para quedarse embarazada. Erika cedió sus óvulos para que pudiera embarazarse. No es malo ni extraño ni criticable. Al parecer, por eso Erika tenía pasión por las hijas de Letizia, porque eran sus medio hijas. Tanta pasión tenía Erika que Letizia le prohibió ir a Zarzuela y acercarse a esas niñas. Y ese fue el motivo por el que Erika se suicidó". La font podria ser un familiar de la reina proscrit com David Rocasolano, o fins i tot l'ex de l'Erika. En Jaime se l'ha jugat, i ha perdut. Però no de la manera que tothom se'n pensa.

Letizia cruza la calle Tudela Navarra GTRES
Letícia / GTRES

En Jaime, de 91 anys, ha parlat per a una revista del cor, 'Semana', deixant declaracions sucoses. Reconeix que està sent difícil de pair no tenir la seva columna setmanal, però si aquest és el peatge per fer la seva feina, doncs endavant les atxes. Un peatge pagat voluntàriament: no l'han fet fora, ha plegat ell. Aquesta és la gran revelació, el detall més sorprenent. 'El Mundo' no ha hagut de dir les dues paraules màgiques, tot i que ja s'havien dedicat a emmordassar-lo, primer, i a destrossar-lo, després. Recordin que li van prohibir escriure ni mitja paraula sobre Jaime Del Burgo i havia de signar jeroglífics a la lletra petita dels seus textos, una ofensa per a algú de la seva talla, alhora que un advertiment seriós per part de les altes esferes. Però l'últim embat ha estat mortal: "Todo fue el mismo día. Un redactor del periódico escribió un artículo contra mí muy ofensivo. Llamé para quejarme y después de todo... es lo que hay. Se ha publicado que ha sido un superior, pero no, he sido yo. Ha sido todo a raíz de las declaraciones sobre Letizia y el libro".

Jaime Peñafiel Youtube
Jaime Peñafiel / Youtube

Peñafiel reconeix que "jode muchísimo, sobretodo si ha venido de un superior. Yo también asumo las cosas". Es refereix, clar, a l'ordre d'afusellar-lo al seu diari per salvar Letícia i Felip. Però se'n va amb el cap ben alt, diu: "No me arrepiento, yo soy como soy y punto". Què farà a partir d'ara no li amoïna, "tengo la vida hecha", però llança un avís a navegants: "En el libro fui muy generoso con la Reina Letizia porque reproduje solo el 2% de lo que me informó Jaime del Burgo para no herir la integridad de las personas". Té més vides que un gat. I es defensarà amb les urpes. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!