La loteria de la genètica té aquestes coses. Sembla que premien uns i castiguen d'altres, quan la realitat és tot el contrari. Per exemple: un pot ser alt, fort, prim, musculós, suposadament atractiu... i no tenir res al cervell, més enllà d'aire, ignorància i zero empatia. D'altres tenen sobrepès, o són baixets, calbs, lletjos... i tenir capacitats extraordinàries, com la intel·ligència, el talent i el respecte. Us portem dos exemples que encara belluguen: d'una banda, un trol vigorèxic, narcisista, masclista i curt de gambals que presumeix d'Adonis i ataca persones obeses; de l'altra, actrius que han guanyat un Òscar, un Goya o distincions de tota mena sense haver de portar una talla 36, ni 38, ni una 40...  Exactament com les protagonistes de la pròxima pel·lícula de superheroïnes de Netflix, Thunder Force (a estrenar el 2020), Octavia Spencer i Melissa McCarthy, o una que coneixem molt bé a casa nostra, com Itziar Castro. La barcelonina ha reaccionat fastiguejada per l'atac gratuït del primer espècimen a la parella de reconegudes actrius, fent servir l'excusa barata de la salut per desfermar el seu odi: "contra quien se van a enfrentar, ¿la diabetes o el colesterol?"

Tuit gordòfob @alphaspartan

Tuit gordòfob @alphaspartan 

Assetjador gordòfob @alphaspartan

Assetjador gordòfob @alphaspartan_

Castro ha entrat al drap de l'assetjador 'gordòfob' reivindicant el paper de les actrius de més de 40 anys i que viuen felices i saludables amb el seu pes i imatge física. "En vez de valorar a dos actrices mayores de 40 con oscars y unas carreras increíbles se cuestiona su físico con la excusa de la salud! Al final para trabajar tendremos que ir con los análisis en la mano! Pero puede que entonces haya sorpresas amigos!". Sí, Castro té raó: tot fa indicar que el tal @alphaspartan_ no passaria cap control de substàncies, veient d'altres piulades que es poden trobar al seu infame compte ultra de Twitter. Tampoc passaria, segurament, cap examen psicotècnic, ni tan sols una prova de civisme de primària. 

Itziar Castro somriu @itziarcastro

Itziar Castro somriu @itziarcastro

Un nou candidat al ximple del mes. Recordeu el seu nom: @alphaspartan_. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat