Ho va avisar hores abans de presentar-se al plató de Preguntes Freqüents a TV3: "Esta noche habra 'jari'". Ho deia el periodista d'Ok Diario Israel García-Juez, i complia la seva paraula, muntant l'espectacle al més pur estil Eduardo Inda. Mal educat, agressiu, provocador i sobreexcitat, com ens té acostumat, amb l'única motivació de disparar contra Catalunya, el seu govern i les idees polítiques de molts ciutadans del país. Un país que paga per tenir la seva dosi de bilis ultra cada setmana al principal programa de la cadena pública. Un show que ha fastiguejat l'audiència, una vegada més, i que ha fet que alguns engeguin una campanya de recollida de signatures per evitar que aquest polemista torni als estudis de Sant Joan Despí. 

israel garcia juez faqs tv3

TV3

García-Juez arribava al programa de la Cristina Puig amb una idea molt clara: Atacar al conseller Buch al voltant de l'incendi de la Ribera de l'Ebre i l'ajut de la UME. Allà esperava la seva ocasió, inquiet, bellugant-se nerviós a la cadira, fent ganyotes. Un esperpent que empitjorava quan obria la boca, insinuant que el responsable d'Interior era "tonto", que la Generalitat malbarata els seus diners amb "ambaixades" mentre que no té recursos suficients per lluitar contra el foc, que la Catalunya dels "lazis" han de demanar la col·laboració dels uniformats espanyols... La Puig li va etzibar amb encert: "Quina és la pregunta?", veient que l'home no sap distingir entre fer de periodista o de propagandista. A ell, però, tot l'és igual. Va intentar continuar amb el míting i prou. Però els que van dir prou van ser els espectadors.

La campanya a Change.org, tot i que simbòlica, parla clarament del sentiment creixent de l'audiència del programa, ofesa per l'espectacle ranci d'unionisme que inclou cada setmana. Per cert, que el protagonista s'ha fet ressò de la iniciativa, amb el seu característic to burlesc.

israel garcia machote @israelgjs

 @israelgjs

El programa, que va aconseguir un 14,5% de share amb l'edició dedicada al gran incendi de Tarragona, no va deixar indiferents els 200.000 espectadors. Molts d'ells, però, en trobar indignant la catifa vermella de la pública amb els elements més retrògrads de l'escena mediàtica espanyola: Un bocamoll ultra i mal tractador d'animals que guanya un bon sou ridiculitzant "la colònia".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat