A Israel García-Juez, el periodista ultra de la corbata amb la senyera, s'ha volgut fer el graciós i ha rebut de valent. En primer lloc per ser un desagraït. Desagraït amb TV3 i el programa Preguntes Freqüents, que el convida sovint per tal de que pugui expressar les seves idees i sentiments unionistes, que normalment es barregen uns amb els altres. "Para defender todo en lo q creo y criticar a gente como el conseller buch" (sic), segons les seves paraules a Twitter, on recomanava als seus seguidors que no es perdin la cita, ja que "siempre hay jari". "Jari". Quina expressió per definir la tensió derivada del conflicte Catalunya-Espanya, però que és encara més ofensiva amb l'escenari del gran incendi de la Ribera de l'Ebre i la presència del Conseller d'Interior de la Generalitat.

israel garcia juez @israelgjs

I és que a Miquel Buch l'unionisme el té entre cella i cella, acusant-lo de "voler fer política" amb el desastre que crema Tarragona des de fa dies, i que va fer al Govern demanar la col·laboració de la Unitat Militar d'Emergències per lluita contra el foc. Llegint la piulada del d'Ok Diario, conegut per ser un excitat portaveu de les posicions ideològiques més radicals de l'espanyolisme, no queda gens clar qui fa política. Aquest és el segon gran argument que explica la indignació que ha despertat el periodista, a qui també acusen de venir a TV3 a cobrar (o "llevárselo calentito") religiosament mentre que es fa el "machote" des de Madrid. 

israel garcia juez jabali @israelgjs

Sí fa uns dies els ultres bramaven contra TVE per entrevistar Otegi i demanaven una (fracassada) apagada de la cadena pública, ara són els catalans els que li diuen al aprenent d'Eduardo Inda que, mentre que ell sigui en antena, tindran moltes coses millors a fer. Un bon moment per anar al lavabo, refrescar-se per les tòrrides temperatures o simplement, no enervar-se gaire amb les bajanades del personatge o amb els seus atacs contra Catalunya. La vida és molt curta com per malbaratar-la amb segons quines companyies.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat