El nou govern de la Comunitat de Madrid ja és aquí. Bé, dir que és nou és gairebé un miratge. Són els hereus dels que han governat pràcticament tota la vida. Ara bé, la novetat està en la incorporació dels ciudadaners i el vistiplau dels ultradretans, a banda de la coronació d'una dona per la qual ningú "daba un duro" després d'haver ficat la pota dia rere dia amb declaracions surrealistes: Isabel Díaz Ayuso. L'aprenent d'Esperanza Aguirre (i community manager de la seva mascota morta) no perd el temps, i per si de cas, ha aprofitat per fer-se la primera foto amb el seu gabinet, no sigui que la corrupció sistèmica del PP l'acabi esquitxant irremeiablement. Una foto que, fidel a l'estil de la presidenta, està a mig camí entre una postal infantil... i un meme de dimensions siderals. 

Isabel Diaz Ayuso saluda EFE

Isabel Diaz Ayuso saluda EFE 

Mirin bé la imatge, i jutgin si no és realment esgarrifosa. Díaz Ayuso sembla una princesa Disney escortada pels membres del seu executiu, que fan de 'guàrdia pretoriana'. L'escena podria aparèixer a qualsevol seqüència de "El cuento de la criada". O ben pensat, i com diuen alguns internautes, "Torrente, el brazo tonto de la ley": Busquin i trobaran a Santiago Segura entre els consellers madrilenys. Però no han estat les úniques paròdies creades pels usuaris de les xarxes socials, incapaços de contenir la riuada de memes que els suggeria el retrat.

Isabel Diaz Ayuso corre @isabeldiazayuso

Isabel Diaz Ayuso @isabeldiazayuso

És un govern... o una comunió? Un aquelarre? Una casament? La hilarant discussió continua a les xarxes. Veurem si la foto de família no acaba sent la d'un funeral per culpa de l'ADN del partit de govern: La genètica de la corrupció.