Espanya va tornar a celebrar el 12 d'octubre amb una exhibició de caspa als carrers de Madrid. Bé, i amb la ja tradicional pífia de cada any: el famós paracaigudista del fanal ha estat reemplaçat per la Patrulla Águila i la seva bandera republicana. Arran de terra l'espectacle era un altre: militars, cabres, reialesa i insults de la parròquia ultra contra el president Pedro Sánchez. Ah, sí, i Isabel Díaz Ayuso, és clar. La presidenta madrilenya va lluir-se durant tota la jornada com a la gran esperança de la caverna, desesperada per recuperar el poder a La Moncloa. 

Un dia meravellós per la del Partit Popular, però que va espatllar-se de la forma més insospitada: es va quedar de pasta de moniato quan va rebre la notificació de la plataforma Instagram dient-li que li havien censurat i esborrat una imatge del seu àlbum particular. El motiu, infringir el seu reglament d'ús, en exhibir una instantània que "vulnera les normes sobre violència o organitzacions perilloses" i incita a l'odi. La pregunta és evident: què havia penjat Ayuso que havia emprenyat tant els vigilants d'aquesta xarxa? Una que afecta directament a un dels pilars, mai millor dit, de la seva patentada "llibertat a la madrilenya": els toros.

Infanta Elena, Victoria Federica y Isabel Díaz Ayuso en los toros EFE

Elena de Borbó, Victoria Federica i Isabel Díaz Ayuso als toros / EFE

Instagram ho té clar: les imatges de l'assassinat i maltractament animal​ són perilloses i estan prohibides al seu univers. Que sigui la 'festa nacional' espanyola els importa un rave, i punt. El que resulta curiós, però, és que la fotografia afectada per aquesta mesura no ensenya cap mètode de tortura, ni sang, ni bestieses explícites: es tracta d'un selfie amb un periodista taurí que respon al nom de David Casas, i que sembla el president del club de fans de la mandatària. La imatge, a més a més, està presa contra la barrera de la Plaça de Las Ventas, i no és pas nova: la va penjar el passat mes de juny. Ha plogut, vaja. I un últim detall al·lucinant: la foto encara és visible a les xarxes, al compte personal de l'esmentat periodista, que ha quedat fora del càstig. És aquesta.

Isabel Díaz Ayuso foto censurada toros IG

La foto censurada d'Isabel Díaz Ayuso / Instagram

Ayuso i els seus seguidors s'han quedat bocabadats amb l'incident, provocant la reacció de la presidenta madrilenya, que desafia a Instagram. Com? Penjant una imatge similar, però en aquest cas amb un tercer convidat: l'alcalde de Madrid i congènere ideològic, Jose Luis Martínez Almeida.​ Deixa una pulleta marca de la casa: "A ver si hay suerte con esta". 

La pilota és a la teulada d'Instagram, i frisem per veure si hi ha contraatac. Ja imaginem els titulars: 'Quieren romper España'. Primer el xec cultural, i ara això.