Catalunya torna a monopolitzar bona part de l'actualitat política de l'Estat espanyol, amb permís de l'escàndol dels exorbitants preus de l'electricitat. L'inici de la taula de diàleg a Barcelona omple portades i minuts de televisió, i tothom vol pujar-se al carro per gaudir dels seu minut de glòria. Fins i tot els que no són ni catalans, ni se'ls espera a les converses, i ni tan sols tenen cap intenció de solucionar el conflicte polític. Minúcies, perquè el que passa a Catalunya és com el futbol: s'opina sense tenir gaire idea. Ara bé, tots es venen com a experts en la matèria. 

És el que passa amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. En sap de tot. Sí, no tot són "cañas, toros y libertad". Això de la independència ella ho arregla en dos minuts, aplicant la seva recepta i el seu model de lideratge. Perquè més que una política, Ayuso és una rock star, una ídola

Isabel Ayuso Barcelona   Sergi Alcàzar

Isabel Díaz Ayuso durant una visita a Barcelona / Sergi Alcàzar

El Partit Popular està vivint una setmana agitada: la pugna pel poder ha tornat amb força. Pablo Casado li veu les orelles al llop per la força d'Ayuso, que arrasa. Només cal fer una ullada a la seva intervenció a la Universidad San Pablo CEU, entrevistada com a una gran estrella per una presentadora totalment entregada a la causa. La xerrada de la presidenta ens va deixar, una vegada més, perles referint-se a Catalunya. Un territori que ha visitat sovint durant els darrers mesos, per exemple coincidint amb cites electorals "porque me importa mucho". El seu anar i venir va ser triomfal, malgrat que ens hem assabentat mesos després. Tothom que la veia l'aturava amb un missatge compartit: "muchísima gente, ya no de clase media sino de toda condición en la calle, me decía vente para acá, vamos a arreglar esto". Un prec que confirma una altra de les seves teories de collita pròpia: "la gente se ha dado cuenta que esto es un negocio para 4 élites burguesas. Está claro que los dirigentes independentistas no quieren lo mejor para Catalunya, sino lo peor para España, no lo mejor para los catalanes sino lo peor para los madrileños". Queda clar, oi?

La xarxa encara processa la totalitat del discurset recollit pel HuffPost, però ha començat a saltar de la cadira. I la resposta és unànime: "fue a Barcelona a decir que si el clima y que si las terrazas y consiguió tres tristes diputados.¡Tres!".

Ayuso investidura EFE

Ayuso s'aplaudeix a sí mateixa / EFE

ayuso1

ayuso2

ayuso3

Reaccions a declaracions d'Ayuso sobre Catalunya / Twitter

El que digui Ayuso sobre aquest tema s'ha d'agafar amb pinces. Per què? Per ser la única política que governa amb VOX, però alhora reconeix que Catalunya no és Espanya (potser el més encertat que ha dit mai). Ella, 'en misa y repicando'. Tot no pot ser.