Se suposava que la seva era una relació forta, sòlida, dissenyada per assaltar el poder. Però a mesura que passa el temps, i tot i els resultats de les enquestes electorals, sembla que la química entre Isabel Díaz Ayuso i Alberto Núñez Feijóo s'està esquerdant sense remei. L'ex president gallec va ser "col·locat" al capdavant del partit després de l'escàndol de la denúncia de Pablo Casado contra Ayuso i el seu germà, qui va cobrar comissions milionàries per la venda de material sanitari a la Comunitat de Madrid durant la fase més dura de la pandèmia. Feijóo representava l'opció suposadament assenyada, moderada, preparada i òptima. I un personatge que havia de preparar el camí per l'ascens final d'Ayuso, la gran esperança blanca dels conservadors. Però l'Alberto els ha sortit 'rana'.  I tampoc està seguint el dictat de la presidenta madrilenya, fet pel qual l'idil·li sembla sentenciat. 

En tot cas, l'opereta continua endavant, amb la mirada posada en les generals de la propera primavera. Feijóo va d'una banda a l'altra intentant fer veure que és un estadista d'altura. Llàstima, però, que cada vegada que obri la boca s'enfonsi i deixi alguna de grossa. A més a més, el tarannà del d'Ourense no és tan delirant, exaltat i vehement com el de la madrilenya, el troben tou. Sense esma. Massa fluix pel gust dels ayusers. I això ha anat minvant la confiança, l'interès, l'aposta dels peperos. Hi ha divisió d'opinions a Gènova, malgrat que tractin de silenciar-les. Ara bé, hi ha imatges que són molt més explícites que qualsevol manifestació.

Feijóo Esquire
Alberto Núñez Feijóo / Esquire

Ayuso assisteix al discurs de Feijóo però no pot dissimular el seu desinterès i sopor

Per exemple, les fotografies d'avui mateix durant la intervenció d'Alberto Núñez Feijóo al Foro ABC. El diari ultraconservador organitza aquests esdeveniments amb regularitat, i aquest en concret estava subratllat en l'agenda dels responsables populars com a una cita inexcusable. Per això hi havia ple de figures del partit: l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, l'esmentada presidenta madrilenya Ayuso, etcètera. Tots, en teoria, pendents de les dissertacions del líder. El gran què de la jornada? Que "el Gobierno está intervenido por sus socios con una nueva versión del 155". Només li han mancat el comodí favorit de la Isabel, nomenar l'ETA. Potser per això la política ha desconnectat del discurs del gallec. Tant que ha estat a punt de clapar-se davant de tots els assistents.

Ayuso Feijóo desayuno Europa Press
Ayuso i Feijóo durant l'esmorzar / Europa Press

Les fotos d'Ayuso a punt de clapar-se escoltant el líder del PP, un espectacle

La tira d'imatges són un poema. Amb prou feines es mantenia desperta, els ulls se li creuaven, el gest era de sopor insuportable. Quines cares, quines ganyotes. Quin espectacle. De ben segur que l'equip de propaganda del partit ja té l'argumentari a punt: que Ayuso penca molt i va molt cansada, que havia passat una mala nit, que l'esmorzar havia estat massa potent, que li ha mancat cafè i li ha sobrat suc de taronja. Ves a saber, amb Ayuso tot és possible. Fins i tot que faci una becaineta a l'estil Margallo, però a la madrilenya. Pasen y vean.

Ayuso se duerme con Feijóo Europa Press
Ayuso a punt de clapar amb el discurs de Feijóo / Europa Press
Ayuso se duerme con Feijóo 2 Europa Press
Ayuso a punt de clapar amb el discurs de Feijóo / Europa Press
Ayuso se duerme con Feijóo 3 Europa Press
Ayuso a punt de clapar amb el discurs de Feijóo / Europa Press

Feijóo avorreix el PP d'Ayuso. Aquesta és la pitjor notícia que podria rebre el gallec. Serà millor que vigili la seva esquena, mai se sap.