S'obre el teló. Policies nacionals baixen de diverses furgonetes i s'acosten a un supermercat que té la persiana abaixada. En obrir-se el tancament metàl·lic, es veu un bon grup de personatges encaputxats dins de l'establiment, un d'aquells 'badulaques' que s'han escampat com a una epidèmia per tot Barcelona durant els últims anys. Qualsevol espectador innocent pensaria que els agents entrarien 'a saco' a detenir aquests elements subversius i sospitosos, especialment durant una nit d'aldarulls davant de la prefectura de Via Laietana. Però no. Ni molt menys. Els agents que els 'descobreixen' els tracten amb camaraderia. Són dels seus, no queda cap mena de dubte. De fet, xerren amistosament, els donen ordres i els acomiaden abans de que el grup abandoni el local de forma encara més tèrbola i sospitosa. A la botiga només resten els suposats propietaris, probablement asiàtics, que estarien al·lucinant amb l'escena. Quin nom tindria la pel·lícula? 'Infiltrados', oi?

El vídeo, que ofereix pocs dubtes sobre la seva versemblança, desmunta una vegada més els incessants esforços de l'aparell de l'estat per negar l'existència d'agents de les forces de seguretat espanyoles (sembla que guàrdies civils, que no 's'han deixat veure' durant aquests dies) que es fan passar per perillosos i violents manifestants 'indepes'. Encaputxats amb l'única missió d'escampar el caos a Barcelona per justificar la mà dura i la barra lliure de la contundència policial espanyola. De nit es disfressen d'antifeixistes i incendien la ciutat. De dia es fan fotos amb manifestants unionistes i fa visites guiades a les seves 'lecheras'. La indignació de la xarxa és un clam, davant una nova mostra de la manca d'escrúpols de l'estat espanyol i el seu aparell repressor.

Polis encaputxats supermercat 2 BCN @torrents d

Policies encaputxats supermercat BCN @torrents_d

Polis encaputxats supermercat BCN @torrents d

Policies encaputxats supermercat BCN @torrents_d

Seguiran dient que no, que tot és un invent per desprestigiar els cossos policials. Les imatges, però, ensorren el seu relat, i els retraten com el que són: agitadors professionals al servei d'una ideologia. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat