La notícia de la mort de l'actriu Itziar Castro a l'edat de 46 anys ha suposat un cop duríssim per a la seva família i amics. També per als seus seguidors i el compendi de la professió, sent molts els rostres coneguts que han expressat les seves condolences per tan abrupte i tràgic decés a través de la xarxa. Julia Otero, els cantants de Ladilla Rusa, Natalia d'OT1, Eduardo Casanova, Carme Chaparro, Irene Montero, Ione Belarra i Yolanda Díaz estan entre la llarguíssima llista de famosos que han volgut acomiadar-se d'ella. Encara que fos amb una piulada, volien poder dir-li adeu.

Amb tot, sembla que ni tan sols un succés tan trist com aquest és suficient perquè la intèrpret de Goya Fernández a Vis a vis deixi de rebre insults grassofòbics per part de molts internautes. Ella, que mai no es va amagar i era activista declarada de les corporalitats dissidents. Comentaris repulsius de tota mena que aquí no reproduirem per no donar encara més veu a un discurs lamentable, però que se serveixen com una brutal falta de respecte i empatia en un moment tan delicat per a les persones del seu entorn que encara s'estan fent a la idea de la notícia. Ha estat això que ha fet que Jordi Basté faci una passa endavant i esclati al seu perfil de la plataforma X: "Veus la gent que estimava Itziar Castro i et sap greu per totes elles i, a la vegada t'adones de quin fàstic produeix determinada gent a Twitter, gordofòbics sense nom, que debaten sense cap respecte pels familiars o amics que avui estan desfets".

Un comentari aplaudit per com està sent d'inadmissible sent l'assumpte, tot i que alguns encara li han retret que "l'obesitat mòrbida és una patologia greu". Ningú no diu el contrari, però com bé apunta el de RAC1, "parlar-ne avui per Twitter és patètic, cutre, vomitiu, lamentable... i sobretot d'una falta de respecte i de sensibilitat cap amb ella, la família i els amics que no voldria mai pels altres""Els debats quan toquen. Del tabac en parlem quan vulguis, de les obesitats també i si vols del lipedema, que és realment del que s’ha mort", ha afegit en una altra publicació en resposta als qui titllen de ximpleria la grassofòbia.

Igual que el barceloní, molts altres usuaris de l'antic Twitter s'han pronunciat i han deixat clar el seu descontentament al respecte. "Siento un asco profundo leyendo algunos comentarios tras la muerte de Itziar Castro. ¡Cuanta gente sin neuronas y el corazón podrido y lleno de odio!", escriuen.

Des d'EN Blau, reiterem el nostre condol a tothom qui estimava Itziar Castro ara que el dolor ho entela tot. Perquè això només és el cantó dolent, el fosc. Perquè, debats a banda, molts altres sempre la recordaran com la dona lliure i empoderada que era.