Aquest dijous 30 de novembre ha estat un dia molt especial pel bo del Jordi Basté. Pels excepcionals resultats de l'EGM del darrer trimestre de l'any? També. Però no només. La vida somriu al periodista d'Horta, que una vegada més, i ja hem perdut el compte, ha vist com el seu El món a RAC1 és el programa més escoltat de Catalunya, amb una hora, la que va de 8 a 9, que escolten gairebé 400.000 persones. En total, cada dia escolten el programa del Jordi 704.000 oients, 68.000 més si fem la comparativa amb el mateix EGM de fa just un any. RAC1 també pot estar contenta: cada dia escolten l'emissora privada 947.000 oients, tercera millor xifra de la història. 

Però aquest dijous 30 de novembre, el Basté no només estava exultant per aquests resultats. Perquè aquest dijous 30 de novembre, a banda d'agrair i donar les gràcies a tots i cadascun dels oients que fan possible aquestes dades, s'ha dirigit a una oient molt especial. Una de les dues persones que més estima del món: la seva filla Gabriela. El Jordi té dues filles, la Geòrgia i la Gabriela. I la petita ha celebrat el seu aniversari. I no un de qualsevol. Acaba de celebrar el seu 18è aniversari. I el seu pare ens ha emocionat a tots pel que li ha dit públicament i via xarxes: "Avui més que mai vull dedicar aquest davantal a una de les persones que més m'ajuda a viure. Una dona que em fa feliç cada dia que la veig, que estic amb ella, tot i que és rondinaire com ella sola, però és de les dones més guapes del món i a qui he de declarar avui el meu amor. He dit una dona perquè avui fa 18 anys, tot i ser la meva filla petita. Avui la Gabriela fa 18 anys que va néixer".

Basté és conscient que "aquest nou èxit d'audiència va lligat a la demanda de perdó per a una filla (una altra) a qui molt poques vegades vaig acompanyar a l'escola per aquest horari. 'Ha valgut la pena?', m'he preguntat més d'una vegada. Un dia, fa uns anys, anant amb cotxe amb les dues filles, els vaig expressar la meva pena per no haver-les pogut portar gairebé mai a l'escola. La meva filla petita em va respondre amb la innocència infantil: 'No passa res. Ja ens vens a buscar'". Sensacional resposta com només els fills ens poden donar. El periodista recorda com el dia que la gran, la Geòrgia, va fer 18 anys, va dir-li unes paraules similars. I és que com bé recorda, "quan una criatura es fa major d’edat, les llàgrimes de les filles són pel que els espera en endavant, en canvi, pels pares, les llàgrimes són pel que deixem enrere". Aquesta era la sentida felicitació a la Geòrgia, el dia que va fer 18 anys, el 2021:

Ara, però, tocava la Gabriela: "En moments com aquests és quan ens adonem que ja no són de la nostra propietat i que ja no soc el millor pla de la seva vida. Un pla que em temo que no he celebrat prou, com tocava. Com la majoria, li donàvem el xumet quan plorava, la vam ensenyar a anar en bici (li va costar més que a sa germana), però sobretot la vam educar, amb la seva mare, primer de tot, en saber donar les gràcies. Esperem que recordi que els pares som els primers que més l’estimen i que més la protegeixen", diu un Basté contenint l'emoció. Per això li regala aquestes paraules "i aquestes audiències, perquè sàpiga que tot a la vida val la pena, però que l'esforç, ser generós, saber compartir, tenir un bon equip al teu entorn, i sobretot, el més important, ser bona persona és la base d'un bon futur. Crec que encara no soc conscient de com l’enyoraré d’aquí a un temps i de les hores que vaig desaprofitar-la".

El pare de la Gabriela ha acabat de fer saltar la llàgrima als oients i als seus seguidors a xarxes dient-li que és "un davantal de sucre com l’amor d’un pare a la seva filla, una filla que avui fa 18 anys, i que vol dir-li per la ràdio que no s’oblidi mai que el gran amor de la meva vida també és ella. Per molts anys, Gabriela", acompanyant-ho d'una foto preciosa de l'homenatjada. Una Gabriela somrient. Una Gabriela feliç. Una Gabriela que, juntament amb la seva germana Geòrgia, és el motor en la vida del Basté. Ens sumem a les felicitacions a la Gabriela, meravellosa. Orgull de pare. Orgull de filla.