El darrer programa de Más vale tarde (La Sexta) ha dedicat els últims trenta minuts per analitzar la polèmica envers la residència de la família Franco a Pazos de Meirás (Galícia), gestionada per la Fundació Franciso Franco.

Per fer-ho, el programa ha comptat amb la presència de Jaime Alonso, portaveu de l’organització, que ha protagonitzat moments tensos amb el conductor del programa, Hilario Pino, i amb José Yélamo, qui li va preguntar directament quina era la “grandesa” del dictador Francisco Franco.

El portaveu destaca la “neutralitat casi impossible en aquella època” del dictador, seguida de l’actitud “poc bel·ligerant”. Alonso insistia en la idea que la República va ser un règim antidemocràtic, unes paraules que més tard serien replicades per Pino: “Això és el que diuen alguns historiadors. D’altres, deien que era un govern democràtic”, explicava el presentador, que va finalitzar el discurs dient que no volia discutir amb Alonso, i menys sobre historia.

El portaveu es va mostrar a la defensiva en ser qüestionat sobre la política de visites establerta a Pazo de Meirás, quan Pino el va tallar adduint problemes de temps. Alonso va convidar a l’equip del programa a visitar la residència franquista, que va rebre una irònica resposta del presentador per acomiadar l’entrevista: “Ho farem, ho farem. Segur que sí”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat