El dia que fa dos anys del referèndum d’autodeterminació de l’1-O, els mitjans unionistes van a totes per intentar desprestigiar el moviment sobiranista català. Ana Rosa Quintana s’ha animat al matí a Telecinco a recordar aquella jornada repressiva, tot i que ho ha fet a la seva manera, assegurant que les càrregues brutals de la policia espanyola van deixar només “dos heridos”. I Antonio García Ferreras ha banalitzat el terrorisme al seu programa de La Sexta, barrejant CDR i els atemptats de l’11-S als EUA. Els principals mitjans de comunicació espanyols treballen a tota màquina per a criminalitzar l’independentisme, per a satisfacció de l’espanyolisme, i acabar d’una vegada per totes amb el procés. Però mentre els mitjans privats fan campanya anti-indepe, què fa TVE? Segons Hermann Tertsch, un dels unionistes més aguerrits, escampar missatges independentistes.

hermann tertsch GTRES

GTRES

L’eurodiputat de Vox assegura al seu compte de Twitter que al Canal 24 horas de RTVE hi ha un munt de periodistes que simpatitzen amb els indepes. O com els defineix ell mateix, “el movimiento golpista”. “No pueden ni pretenden ocultar que les es entre simpático y propio”, ha deixat escrit. L’odi anti-català de Terstch li fa creure que la televisió pública espanyola fa de “caja de resonancia de los argumentos separatistas y golpistas”. Potser s’ho pensa perquè TVE té nou cap d’informatius i és català: Enric Hernàndez (que d’independentista té més aviat poc).

Mentre l’unionisme frisa per l’aplicació d’un nou 155 quin serveixi per intervenir TV3, Hermann Tertsch voldria el mateix per a TVE?