"Más periodismo". És la frase que repeteix cada dia amb insistència malaltissa Antonio García Ferreras a La Sexta. Ja se sap, 'una mentida mil vegades repetida es converteix en una veritat absoluta'. Un dogma que, malauradament per a ell i per a l'audiència que encara li dona crèdit, és tan fals com moltes de les afirmacions que es realitzen des del seu programa, 'Al Rojo Vivo'. Ferreras té via lliure a les clavegueres de l'estat, i no s'està de compartir-ho amb els espectadors. Com està passant amb les detencions dels CDR, l'anomenada 'Operación Judas', que gràcies a les seves 'gargantas profundas' va camí de formar part dels llibres d'història com el pla més diabòlic, embolicat i potencialment mortal de la humanitat. Ferreras no només compra el relat a cegues, ja que l'ha obtingut de filtracions i de l'auto del jutge (és a dir, 'palabrita del niño Jesús'). També el condimenta, l'adorna, el deixa ben guapo per tal de que li comprin fil per randa. I és clar, sovint es passa de frenada, per dir-ho amb elegància. Seria més acurat parlar de bajanada. Com barrejar els presumptes plans dels CDR amb el pitjor atemptat de la història, el del 11-S. Les Torres Bessones. 3000 morts. 

Ferreras Pere Aragones AL Rojo Vivo La Sexta

Ferreras Pere Aragonés Al Rojo Vivo La Sexta

Ferreras ha fet aquest símil impresentable mentre explicava que fins i tot TV3 diu que els detinguts "preparaban una gran acción mediática con un artefacto en el Parlament". Efectivament, això es va dir a la pública catalana, sempre segons 'fonts de la investigació'. No és que TV3 ho assegurés. Primer matís, però important, ja que Ferreras s'ha passat bona part del programa espolsant-se la responsabilitat de sacsejar el relat del terrorisme independentista, com està fent des del dia de l'operació de la Guàrdia Civil. Ara bé, encara és pitjor el que fa amb allò de 'l'acció mediàtica': Relacionar-ho amb els presumptes plans d'assaltar el Parlament, 'fer soroll', tombar torres de comunicació, etcètera. Sí, exactament el que van fer els segrestadors dels avions que van atacar els EUA el 2001. "Hombre, acciones mediáticas...lo de las Torres Gemelas también era mediáticas". El mateix. "Más periodismo"

Ferreras Esteban Urrieztieta AL Rojo Vivo La Sexta

Antonio García Ferreras Esteban Urrieztieta Al Rojo Vivo La Sexta

El que fa Ferreras sí que és una 'acció mediàtica' destinada a incendiar la situació que es viu a Catalunya. Això o que vol passar a la història com l'inventor del 'Sálvame' del periodisme

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat