S'està convertint en un autèntic vici, i no del que l'acusen a les xarxes. És el de pagar la familia de la seva nèmesi, Pablo Iglesias. O al menys, d'haver de fer-ho, ni que sigui per mandat judicial. D'una altra manera no s'entén la fixació de Hermann Tertsch, eurodiputat de VOX i recalcitrant columnista, que acaba de ser castigat pels tribunals a pagar 15.000 euros al pare del líder d'Unidas Podemos, Javier Iglesias Peláez, per relacionar-lo amb l'assassinat d'un policia el 1973. Un crim que Iglesias pare no va poder cometre, en trobar-se reclòs a la presó de Carabanchel per repartir propaganda política. El jutjat de Zamora l'ha trobat culpable d'un delicte d'intromissió il·legítima i vulneració del dret a l'honor, la intimitat i la pròpia imatge del demandant, i repeteix la particular història del "piriodista" contra el clan: També va haver de pagar 12.000 a l'avi d'Iglesias per dir-li "assassí" i que es dedicava a la "caza de civiles inocentes desarmados"

Drago Tertsch De la Puebla @diberso.agp

@diberso.agp

El tribunal l'ha imposat la multa en considerar "injuriosos" els comentaris d'en Hermann, que tot i saber que les seves declaracions mancaven de versemblança, va continuar atacant Javier Iglesias. Tertsch també haurà de retirar els missatges del seu compte de Twitter i dels cercadors d'Internet, així com publicar la sentència. Precisament Twitter ha estat l'escenari de les reaccions a la noticia, ja cada cop menys sorprenent, del càstig a la incontinència verbal del de VOX.

 Pablo Iglesias aplaude @iglesiasturrionpablo

@iglesiasturrionpablo

Veurem si Tertsch continua amb aquest penós costum de mentir i acusar d'assassins els Iglesias, i si aconsegueix eradicar-se el vici de subvencionar-los. Tot i que els antecedents del personatge no conviden a pensar en la redempció.