A la televisió sempre s'ha parlat de "les coses del directe" per explicar situacions que s'escapen del control de presentadors, realitzadors i responsables de programes. El 'Tot es mou' de TV3, presentat per Helena Garcia Melero, no és aliè a aquesta casuística. La mateixa presentadora, una veterana de la casa malgrat la seva joventut, les ha viscut en carn pròpia: per exemple, quan van passar una trucada de la seva mare durant un consultori sobre qüestions d'alimentació, les famoses croquetes de can Melero. Han passat 10 anys des d'aquella escena i el passat 1 de febrer mare i filla, la Rosa Maria i l'Helena, la recordaven a plató. Va ser un gran hit, sens dubtes.

Doncs bé, aquest 14 d'abril podem incorporar un nou capítol de vivències totalment esbojarrades, amb una presentadora patint per un dels reporters del seu equip. L'única diferència és que es tractava d'un reportatge gravat, no era un directe pur. Ara bé, la potència de la imatge, divertida i gens habitual, ha provocat que el 'Tot es mou' li dediqués un tractament especial. No només s'ha retransmès, és que també s'han recreat, amb moviola, VAR i com li vulguin dir. El protagonista és un jove periodista, Jaume Recasens, que té l'etiqueta de l'intrèpid i aventurer de l'espai. La seva especialitat són els reportatges i el mitjà natural. S'ho pren molt seriosament, ho viu a fons.

melero sorpresa2
La sorpresa d'Helena Garcia Melero / TV3
Helena Garcia Melero i la seva mare Instagram
Helena Garcia Melero i la seva mare Rosa Maria / Instagram

TV3 fa una proposta de natura i s'ho pren molt seriosament

En Jaume portava una recomanació per gaudir de la natura i l'aire lliure de cara al cap de setmana: una visita a la Terra Alta, al Parc Natural dels Ports. Un racó de gran valor ecològic i paisatgístic on trobem fins a 30 itineraris que fan les delícies dels senderistes. La seva gestió no és senzilla per a les autoritats locals, que hi posen esforç, recursos i afany per posar-lo en valor sense fer-lo perillar. El moment culminant del recorregut arribava amb la zona de banys, una joia tenint en compte la dramàtica sequera que pateix el país. Al Parc, de moment, encara hi trobem aigua per refrescar-nos. Hi ha dos zones: el Toll Blau i el Toll de Vidre. El més important és el primer, al que la gent de la comarca li diuen la tolla. Recasens acomiadava des d'allà el reportatge : "No seríem nosaltres si no hi anéssim a un lloc on hi ha aigua i no posem els peus dintre. Fins la propera", deia a càmera. El que no s'esperava és que "la propera" era acabar relliscant i caient a la bassa.

Jaume Reportero Tot es mou al agua TV3
Jaume Recasens a 'Tot es mou' / TV3
Reportero cae al río TV3
El reporter de 'Tot es Mou' a punt de caure a l'aigua / TV3

Home a l'aigua al 'Tot es mou', el reporter cau a una bassa

El programa jugava amb l'infortuni i aturava el frame exacte en el que en Jaume comença a perdre l'equilibri, marxant a fer una pausa publicitària. El que es coneix com un 'cliffhanger' en l'argot, un recurs narratiu per mantenir l'expectació al màxim de cara al següent episodi d'una sèrie. I efectivament, tothom volia saber el final d'en Recasens a la tolla. Amb tot l'afecte: era la crònica d'una nata anunciada. Els seus intents per recuperar la verticalitat eren inútils, sobretot perquè la seva gran preocupació era salvar el micro de TV3. És ben sabut que intentar evitar un accident amb alguna cosa a la mà és sinònim de fiasco. El micròfon s'enfonsa amb el reporter, que reacciona traient el braç amb el dispositiu passat per aigua. Potser pensava que només s'havia esquitxat una mica, però no. L'escena és molt divertida. La sentència de Melero: "Sort que no s'ha fet mal. Ha sucat el micro amb el toll o la tolla". 

Reportero Tot es mou al agua TV3
Home a l'aigua a 'Tot es mou' / TV3

El 'Tot es mou' ara és 'Tot i tots es mullen'. Genials.